32214
Maya
  • hiftu
    Miről sikerült eltüntetned a gombokat?
    Mondjuk ezt bővebben is kifejthetnéd.

Ha az UI elemek kellenek, akkor
    display -> UI elements -> Show UI elements.

Ha csak a channel box, akkor fent a status sorban jobb
    oldalon van 3 gomb (show attribute editor, tool setting, channel box)
    azokat nyomkodd meg.
  • dirty dogg
    "no para" - de utálom ezt a beszólást.....na mind1...megtaláltam! gratulálok Zoli! köszönöm szépen!
  • Azmodan
    hát, eddig ketten vagyunk már...
  • dirty dogg
    Emberek!!! HELPPP! a jobb oldalról eltűntettem a létező összes gombot meg mindent, és nem bírom visszanyomkorászni! merre kell? plíííz!
  • Penatesz
    Youth ugyan a demot nem tudtam megnyitni,de a kepek alapjan (XSI fej modelezes) ugy tunik,hogy ez semmi mas,csak box modeling azzal a kulonbseggel,hogy itt nem kockabol indul ki,hanem 8-szogbol.Aztan persze lehet,hogy masrol szol a dolog,de kepek alapjan ugy tunik.Viszont,ha box modelingel akarsz nagyon igenyes fejet modelezni,akkor dekot kell kicsit megpiszkalni,hogy irjon ra tutorialt,mert ha valamiben igazan otthon van,akkor az ez.

Erdemes csak azert beszerezni egy maxot,hogy az ember megussza a sok probarendert?(Amugy azok akik igy csinaljak,azok texturazni is szoktak maxban,vagy csak renderelni?)
  • hiftu
    Hi!

Eddig mennyi emberkéd van, aki beszállna az árba?
  • szkoryon
    ---> Találkozó <---

Felmerült az igény, hogy a mostani pénteken is legyen tali...
    Hát rajtam ne múljon! :P

Ha a társaság akarja folytathatjuk a Maya3D site formálgatását is!!! :)
    De akkor komolyan fellépek azok ellen akik mással foglalkoznak!!!

Priviben mindenki írja meg nekem:
    -Jön, vagy nem jön!!!!
    -Ha jön, akkor előre láthatólag hány órától!!!!

Előre is köszi, és írjatok!!!!
  • Azmodan
    Üdv!

Kaptam visszajelzést a SimplyMaya forumon az Apache tutorra és mindenki dícséri nagyon, szal szerintük nagyon is érdemes megvenni!
    Senkit nem érdekel azóta sem, hogy esetleg közösen vegyük meg? Már akit érdekel és szétdobjuk a 120 eurós árat!
  • nenad
    ja kikapcsoltam, de ezt a scene ugy van osszerakva hogy nem szamit idoben, ugyanannyi alatt hozza le. Vagyis bocs, 1tizeddel tovabb tart :) Mondjuk igy megint allitani kene a fenyeken mer beeg, No de nem hiszem hogy ez nagyon izgatna a mayasokat :)

secondary on
  • Aldaryn
    Szerintem az általam készített scene is nagyjából iylen idő alatt jönne le nálad. :o) Reméltem hogy beszállsz ide. A Vray-es képen kikapcsoltad a secondary bouces-t, vagy csak nekem tűnnek sötétebbnek az árnyékok?

Ilyen tesztképeket dobálhatnál időnként AP-ra is. ;)
  • nenad
    vrayes
    14,6 sec, nehez osszehozni a fenyerteteket ugyanarra, ugyhogynem huztam tovabb, (az mar nemigen valtoztatna az eredmenyen)
    lehet photometrikussal kene kiserletezi, mert annak elmeletileg ugyanannak kell lennie, persze mental is mashogyan kepzi le az enviromntet, illetve a exposure controll is mahogyan van megoldva.
  • nenad
    (egyebkent a vrayest le lehet huzni becslesem szerint 15 masodperc korulre.)
  • nenad
    mr 3.3.3.46, 27 masodperc. (kereken ;)

mayaban reprodukalhato >, FG+spot. Egyebkent fenyut szempontjabol a scene bonyolultabb :) A soft shadowk itt szebbek, viszont egy kis sotetedes van az egyik hasab szelein. Ray Limit miatt talan.
    (ilyet is tud az uj mental, vrayban distance tresholdnak felel meg)

ennek ellenere velemenyem szerint mentalos csavoknak ideje lenne egy uj renderert osszekovacsolni es nem toldozni foltozni, fuggetlenul attol hogy sok "eszement orult" 1000CPUval meg mindig ezt hasznaljak kisebb nagyobb filmek elkeszitesere. Mondjuk ez a tendencia erosen megtoroben van. Egyeb rendererek sokkal kisebb koltseggel hozzak a teljesitmenyt... 1-3 ev ha nem ujitanak nagyot akkor le lesz cserelve.
    Gyanitom pl hogy kovetkezo mayaban mar minimum eros targyalasok fognak folyni vray/brazil integralasarol.
  • Peetmaya
    Szép képek, erre bezzeg van időtök, fene egyen meg titeket!:)
    Szerencsétlen small contest arra vár, hogy bevilágítsátok már a nyár közepe óta, neeeem, azzal senki nem foglalkozik. Persze a gömbök meg a kancsó az jobb... csalódtam bennetek:)
  • youth #9605
    Aki teáscsészét rak a kockára az kontár!
  • youth #9604
    MOst mondjátok meg... Új stílust hoztam létre, gömbökköztakockamelletteakisgömb. Igen azt hiszem így nevezem el...
  • szjozsef
    Hát próbálkoztam én is, meg látom más is.
  • Mayer
    Úgy hogy csak a padlót látod!
  • Lekonel
  • Lekonel
    Anya: http://leko.srv.hu/Szigoruvektor.jpg
    Teccik nagyon:)
  • Lekonel
    srácok olyan egybefüggő hátteret hogan csináltál youth??
    hogy nincs átmenet padlo és a háttér között?:)
  • youth #9598
    Ja most látom hogy V-ray, akkor meg kétszeresen wááá!!!! :))
  • youth #9597
    Tee!!!
    Leszarom mit tud a MAXos MR... Hát erről papolok, wááá :))
    MAYAs MR-el ha csinálsz ilyet meghajolok. De MAX-al még a hülye is megcsinálja :)
  • Lekonel
    ebben mi a szép?:DD sima softwerrel is lehet ilyet...
  • Boba
    Rég nem szóltam hozzá... Most is csak pár dolgot szeretnék.
    1: Mr nem elavult... csak lassú az MB-je és nem pixel tologatós displacementet alkalmaz ala PrMan(sebességben még mindíg prman az uralkodó. MTD már van mr-ben és v-ray ban is. Vray féle megoldás komolyabb is).( Olvastam még valami olyasmit is, hogy az MR a displacement map részletessége alapján teszelálja a felületet. Inkább 2 vertex távolsága, és 2 edge álltal bezárt szög nagysága és a kamerától való távolság alapján történik a teszeláció.)
    2: depthmap (azért nem dmap mert az jelenthet deep-shadows-t is) árnyékok még mindíg gyorsabbak _álltalában_ mint a raytrace, szerintem szebb is. (Faking raytrace shadows with depth-map shadows in maya.)
    3: GI működik. Csak az intenzitási skálája változott meg az 4.5 vay 5öshöz képest. Az exponent értéket lekell venni 1-1.5 környékére, az intensity értéket meg az ezerszeresére növelni, talán mégtovább. Működik az, csak nagyon megkell növelni az erősségét és akkor jó lesz. Szép is, gyors is.

Azzal egyetértek azonban, hogy XSI-ben és Max-ban lényegesen jobb a Mental connection. Sajnos. XSI-ben támogatja pl a 3-5-n szögeket az MR, mayában nemtudom miért nem. Elég nagy hibának tartom.
  • szkoryon
    Én megteszem, csak akkor csinálj egy olyan verziót, hogy nincs rajta a kancsó...mert mayában nem alap primitív és nem modellezem le :P

Az meg jó lenne, ha obj-be kimentenéd, a kamera fókuszára és helyére kis gömböket tennél + stb. és elküldenéd, csak hogy ne legyen abban sem különbség :)
  • Aldaryn
    :o) A full raytrace megoldás. Lehet rá licitálni MR-el.

(...more...)
  • Peetmaya
    dmapshadows vagy raytrace? én a 2.ra szavazok...
    közben rájöttem, hogy lehet a dmapot MR alatt szebbíteni, de van egy olyan érzésem, hogy ha jó minőséget akar az ember, akkor jobb a raytrace, mert ott csak 2 katt, és szebb is, a renderidő meg közel azonos lesz...
  • youth #9591
    próbálkoztam kicsit, most hogy így Peet említette a dolgot:

Fake GI/ dome light
    renderidő pár másodperc...
  • youth #9590
    Oké tárgytalan az XSI dolog, bocsi hogy beírtam.

Peet: mindjárt nyomok képet, pár percig szórakoztam mr-rel...
  • Peetmaya
    Aranyosnak tűnik ez a video, de az az igazság, hogy engem XSI nem érdekel annyira, én maradok megrögzött mayas.

Lekonel, várjuk az animot:)

Maya render probléma: szerintem olyan sokat nem kell állítgatni a renderen MR-ben, egész egyszerűen annyi baja van szegény MR-nek, hogy VRayhez képest már elavult, lassú. No meg persze a 6-os maya-ba integrált MR enyhén bugos, pl nem renderel GI-t.

Én ettől függetlenül tanulgatom MR-t, eddig a raytrace árnyékokkal próbálkoztam, de marha hosszú renderidő tud kijönni, most próbálgatom a dmap shadows-t, ezzel marha szép eredményt lehet kihozni, de az a problémám, hogy az árnyékok elmosódásánál pixeles lesz az eredmény. Ha valaki tud segíteni, hogy hogyan lehet a dmapshadows minőségén javítani, akkor azt örömmel venném.
  • youth #9588
    Itt van egy 11 megás demo a dvd-ről:
    http://www.meshmasters.com/lierman_hhm_demo/fl_demo2.mov
  • youth #9587
    Szevasztok!

Erősen gondolkozom azon, hogy megveszem ezt a tutort, mivel sehol nem találom máshol :/

XSI fej modellezés
    Igaz hogy XSIben van de ez lényegtelen, a modellezés menete érdekel na bevallom XSI is :)

Van valaki akit esetleg érdekel? 10 ezer kábé (US$ 49.99) Ha lennénk 4-en akkor az márcsak fejenként 2500...
    Na csak felvetettem.
    Írjatok!
  • Lekonel
    hát célja...be kéne világítanom:) meg lehet h animot csinálok belőle ahogy a sok kis kocka rendszerré épül...
  • Lekonel
    Deko ez nekem szolt?:)
  • Mayer
    Csoki? Simán !:)

Egyébként Vray-ben is kell optimalizálni, de ott már az elején jól néz ki a kép, tehát csak 2 választásod van vagy jó képet csinálsz vagy ráfordítasz még egy órát hogy állítgass, és kur*ajó képet csinálsz. Ennyi.

PRmant én is szívesen megtanulnám!

Penatesz: persze modellezett.
  • youth #9583
    Talán az egyszerűség miatt, V-rayben 2 katt és már rendereli is a szép képeket, Mayaban több napig állítgatod a dolgokat mégse kapsz olyan szép eredményt.
    De akkor maradjunk a Mental Raynél, XSI-ben is MAX-ban is ugyanaz az MR van mint mayaban, még XSI-ben vannak olyan alapbeállítások hogy a testeknek alapból van kis ambientjük ezzel kicsit próbálják a GIt utánozni, hogy ahol nem kap fényt ott se tök fekete, hanem szürkés. Mondjuk MR-t XSI alatt fejleszgették, szóval ott nagyon jól van integrálva, nekem pl Mayaban az nem tetszik, hogy olyan nehéz belőni egy normális shadert, rendert... Mondjuk ha nem ismerném a többi progit tuti addig erőlködnék amíg valamit ki nem hozok egy jelenetből, de mivel tudom, hogy MAX-ban, XSI-ben percek alatt be lehet állítani, optimalizálni egy rendert, ezért nem is próbálkozom, szerintem Mayerrel is ez van, hogy ismeri a Maxot ezért nem is szenved a mayas MR-rel...

Persze az lenne a legjobb ha mayaban is tudnánk renderelni, mert mayanak sok olyan toolja van ami másnak nincs. Animációban, MEL-ben is a mezőny talán legeredményesebbje, nemcsoda hogy a filmek töb mint 90%-ában MAYAt használnak, bár mostanság XSI tör föl és egyre több effekre azt használják (Blue studio).

De már megint kicsit elkanyarodtam.
    Szóval ha lenne valaki aki minket betanít MR-re, RenderMan-ra az kap egy csokit, vagy valamit :) Közösen fizetjük :P Ugye Mayer?
  • Penatesz
    Youth: privi ment

Mayer: kiraly a wire.Jol latom,hogy a telon a nokia felirat nem bump map-el lett csinalva,hanem ki is dolgoztad rendesen?

En meg nem hasznaltam MAX-ot de erdekelne,hogy azok akik MAXban renderelnek,azok a mayanak melyik reszevel nincsenek megelegedve,vagy milyen plusz lehetosegek vannak a maxban,hogy inkabb ott csinaljak a vegso rendert?

Lekonel: ennek a kockanak lesz valami celja,vagy csak probalkozas volt?

Deko: jobbulast
  • Mayer
    Na jól van akkor itt egy olyan wire ami nem hibás.

WIRE

Aztán mosmá befejeztem ezt a dolgot. Aldarynak meg köszi a segítséget.
  • Aldaryn
    :) érdekes, erre lehetne egy szép kis rekurzív szkriptet írni.