Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nurbs egy nagyon jó dolog de van pár hibája...
1: nemlehet annyira improvizálni munka közben, tisztán kell elsõre látnod mit akarsz.
2: nehezebb textúrázni az egészet (Ha lehet😄 De biztosan lehet, ilm használt már nurbs-t nem egyszer és sikerült nekik textúrázni sztem😊 )
3: kicsit jobban eszi a hardwert, viszont a render minõsége kárpótol ezért.
Furcsa, de renderman alapból, mindenféle állítgatás nélkül sokkal jobb minõségben tesszelálja a nurbs-t mint a mental vagy a maya alap rendere, ennek ellenére gyorsnak mondanám.
1: nemlehet annyira improvizálni munka közben, tisztán kell elsõre látnod mit akarsz.
2: nehezebb textúrázni az egészet (Ha lehet😄 De biztosan lehet, ilm használt már nurbs-t nem egyszer és sikerült nekik textúrázni sztem😊 )
3: kicsit jobban eszi a hardwert, viszont a render minõsége kárpótol ezért.
Furcsa, de renderman alapból, mindenféle állítgatás nélkül sokkal jobb minõségben tesszelálja a nurbs-t mint a mental vagy a maya alap rendere, ennek ellenére gyorsnak mondanám.
Miaz hogy nem szeretjük???
Nemesys is NURBS-el csinálta a telefont... Boba is szereti én is... hányan szeressék még??? 😊)
Nemesys is NURBS-el csinálta a telefont... Boba is szereti én is... hányan szeressék még??? 😊)
Youth
Nah gyorsan felraktam egy dof-os próbát egyik haveromnak, és akkor már a linket ide is bedobom:
Bongó with Dof.
Bongó with Dof.
Gratula Nemesysnek, és ejnyebejnye is neki, mert nem linkelte ide, hogy tett fel képet a cgtalkra!😊
Lekonel, én szeretem😊 Csak a fene sem tudja hogyan fogon textúrázni a modellem. Nah mind1, ha elkészül a scene, és nemtudom majd textúrázni, majd akkor sipítozok, jelenleg még nagyon az elején tartok az elsõ modellnek is😞
Lekonel, én szeretem😊 Csak a fene sem tudja hogyan fogon textúrázni a modellem. Nah mind1, ha elkészül a scene, és nemtudom majd textúrázni, majd akkor sipítozok, jelenleg még nagyon az elején tartok az elsõ modellnek is😞
Sziasztok😊)
Miért nem suzereti senki se nurbs öt?😊
hisz egyszerõ vele dolgozni és sok lehetõséget kinál...leginkább sztem a technikai dolgokhoz..pl.hifitorony😊)
Miért nem suzereti senki se nurbs öt?😊
hisz egyszerõ vele dolgozni és sok lehetõséget kinál...leginkább sztem a technikai dolgokhoz..pl.hifitorony😊)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
milyen játék? amúgy jobban szereted a játékokat, játék 3d munkát, mint az animot stb?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Én igen... jelenleg játék pályát gyártok, most lettem kész a modellezéssel, most jönne az UV-zés...na ahoz nem fûlik a fogam😞 A textúra festést már szeretem, jó móka, de ezt az UV tologatást nem nagyon díjazom😞
deko --- az élet értelme: 42 ---
Youth, nem az a lényeg egyelõre, hogy gyorsan legyen meg, hanem hogy szép legyen!!! ha már tudsz szépet (és tudsz te ha akarsz😊 akkor jön a sebesség!
dolgozik amúgy valaki animon? vagy valami nagyobb projectben? (tudjátok, csapatmunka😊
Mert én nem?? 😊)
Mivel egyszerû modell ezért lesz meg gyorsan, vagyis jószerivel csak hétvégenként tudom folytatni... Na mindegy majd kész lesz egyszer...
Mivel egyszerû modell ezért lesz meg gyorsan, vagyis jószerivel csak hétvégenként tudom folytatni... Na mindegy majd kész lesz egyszer...
Youth
Jó gyorsan dolgozol... én sajna marha lassan dolgozom. mindíg elkalandozom és azt veszem észre hogy netezek, filmet nézek vagy olvasok.😊
A bongót nem én találtam ki, csak módosítottam izlésem szerint. Azt eredeti terveket Doug Chiang, az Ilm régebbi mûvészeti vezetõje találta ki, és a Star Wars: Episode I.-hez készült. Apróbb módosítások (motorok másmilyen elhelyezése, másfajta légkamrák) természetesen vannak, és lesznek is.
Egy képre szánom, ami szintén az Sw Ep1-bõl való, a vízalatti Gungan város stílusát próbálom meg kicsit felvenni. Az egész jelenetet study munkának tekintem, ezért is ragaszkodom a 100%os Nurbs modellezéshez.
Textúrázni hogy fogom, azt a fene tudja... majd ha odáig jutok megtudom, remélem😊
Egy képre szánom, ami szintén az Sw Ep1-bõl való, a vízalatti Gungan város stílusát próbálom meg kicsit felvenni. Az egész jelenetet study munkának tekintem, ezért is ragaszkodom a 100%os Nurbs modellezéshez.
Textúrázni hogy fogom, azt a fene tudja... majd ha odáig jutok megtudom, remélem😊
Elõször is köszi mendenkinek aki dícsért. Nagyon jól esik 😊. Másodszor pedig boba nagyon bejön a Bongód. Te találtad ki vagy valahonnan szedtél le képeket róla? Na mindegy nem is ez a fontos. Az a lényeg hogy szerintem nagyon állat. Imágom az ilyen jármûveket. És nurbs szerintem is rohadt jó 😊). Ha meg is tudod szépen textúrázni akkor marha jó lesz szerintem. Ja, és milyen jelenetrõl van szó? Csinálsz valami animot?
Nemesys
Nekem is marha sokat kell még tanulnom😞((
Peetmaya: mondtad, és?😄DD Énmeg azt mondtam, hogy akkor is nurbsel csinálom meg ezt a jelenetet😛

Peetmaya: mondtad, és?😄DD Énmeg azt mondtam, hogy akkor is nurbsel csinálom meg ezt a jelenetet😛

Üdv!
Hatalmas gratula Nemesysnek, a telefon elvetemülten jó lett, elöször nekem totál fényképnek tünt. Ez kész.
Gratula Bobanak is, ez a Bongõ nagyon jól néz ki.
Azt hiszem megint szembesültem azzal, hogy nagyon-nagyon sokat kell még tanulnom..😞(((
Ráadásul mostanában semmi idõm nincs mayazni, mert nagyjából ezer dologgal kell foglalkoznom egyszerre 😞(((
Hatalmas gratula Nemesysnek, a telefon elvetemülten jó lett, elöször nekem totál fényképnek tünt. Ez kész.
Gratula Bobanak is, ez a Bongõ nagyon jól néz ki.
Azt hiszem megint szembesültem azzal, hogy nagyon-nagyon sokat kell még tanulnom..😞(((
Ráadásul mostanában semmi idõm nincs mayazni, mert nagyjából ezer dologgal kell foglalkoznom egyszerre 😞(((
Gratula mindenkinek a képekhez, különösen Nemesysnek, nagyon durva az a telcsi!
Boba a nurbs textúrázását meg múltkor mondtam neked, hogy szar, nem?😊
Boba a nurbs textúrázását meg múltkor mondtam neked, hogy szar, nem?😊
Nah sok dumálás után felrakok egy kis updatet a bongómról...
Bongó
Itt sajnos nem jön ki, de a tiff iszonyat szép aa szempontjából... 64*64 mintás catmull-rom anti-alliasingot alkalmaztam. 56 percíg számolta a képet, de a tiff alapján megérte várni rá. AA nagyon ott van a szeren az tény😊
Bongó
Itt sajnos nem jön ki, de a tiff iszonyat szép aa szempontjából... 64*64 mintás catmull-rom anti-alliasingot alkalmaztam. 56 percíg számolta a képet, de a tiff alapján megérte várni rá. AA nagyon ott van a szeren az tény😊
Sajnos a jó oldalak behalnak. Behalt ez, a render.hu és meg kell említsem a volt saját oldalunk. a rob_bal-t. (Igaz, ez studio max-os volt, de merem azt mondani, hogy egy jó társaságot gyüjtöttünk össze, de sajnos ebbõl is behalás lett)
Nekem😊 Én szerettem a 3Dluvr versenyeit.
Nagyon sajnálom, hogy behallt😞
Nagyon sajnálom, hogy behallt😞
o/
3dluvr 😊 Már az elõzõ versenyen is indulni akartam aztán végülis lekéstem, de akkor elhatároztam hogy maaajd a következõre rágyúrok... azóta behalt az oldal és nincs versenykiírás
de a remény hal meg utoljára 😊
Egyébként volt ilyen flame is hogy a maxos userek mûveit valahogy jobban preferálják
3dluvr 😊 Már az elõzõ versenyen is indulni akartam aztán végülis lekéstem, de akkor elhatároztam hogy maaajd a következõre rágyúrok... azóta behalt az oldal és nincs versenykiírás
de a remény hal meg utoljára 😊
Egyébként volt ilyen flame is hogy a maxos userek mûveit valahogy jobban preferálják
x
Sok nurbs objektumot hogy lehet eggyé varázsolni, hogy lehessen textúrázni? Csak attach lehetõségem van?
Azokat nem, de ez a saját modellem:
Gondoltam töltök még fel képet, ha ezzel örömet szerzek Youthnak😊
Gondoltam töltök még fel képet, ha ezzel örömet szerzek Youthnak😊
Hja mégvalami... Nemkell sztem javítani a textúrát, mivel a fényképezõgépeknek akkor ilyen a képe, ha kevés fény mellett készült kép, és nagyon nyitva az optika, szóval szerintem ettõl a "zajtól" csak jobb lett!
2: A parkettára egy iccike piccike bumpot tegyél ott, ahol a kettõ parketta rész találkozik.
2: A parkettára egy iccike piccike bumpot tegyél ott, ahol a kettõ parketta rész találkozik.
Herty!
Most ne kapkodd el!! Csinálj több beállítást, próbát, melyik a legjobb... Nagyon közel vagy a tudod mihez 😊))
Most ne kapkodd el!! Csinálj több beállítást, próbát, melyik a legjobb... Nagyon közel vagy a tudod mihez 😊))
Youth
Kérdés... Füvet fur-al vagy paint FX-el szokták készíteni? És mennyire gázos, hogy ezzel készítek füvet, 100osnak mondott saját képbe lehet ilyeneket alkalmazni vajon?
Köszi boba!
Elsõre az volta a baj hogy nem volt blueprint, és így egykét helyen nem stimmeltek a dolgok. Aztán mikor blueprintet is beraktam csak ráigazítottam a vonalakat, és úgy már minden passzolt.
Elsõre az volta a baj hogy nem volt blueprint, és így egykét helyen nem stimmeltek a dolgok. Aztán mikor blueprintet is beraktam csak ráigazítottam a vonalakat, és úgy már minden passzolt.
Nemesys
Qrva jó lett! Kritikát nemtudok most hozzáfûzni mivel nem ismerem a telót, de nagyon valósághûnek tûnik!
Emberek. BEFEJEZTEM!!
Megcsináltam a telcsimat, amit már láthattatok. Csak az volt a baj hogy tele volt hibákkal. 5 napig javítottam az éleket, az ívek futását pontosítottam, tehát surfacerõl surfacere átrágtam az egészet. Aztán 1 napi napi textúrázás következett, ami nem volt túl nehéz az uv-zést tekintve, hiszen ahhoz hozzá se nyúltam. 😊. Viszont a reflekciók és a GI belõvése már annál nagyobb fejtörést okozott. de azt hiszem végre sikerült olyat csinálnom ami nekem is tetszik 😊. Remélem nektek is.
Ne kíméljetek a kritikákkal, ki akarok javítani minden hibát. Tudom hogy a egy kicsit furcsa a textúra a telcsi innensõ oldalán, de az csak a render miatt van. Lesz jobb is.
Megcsináltam a telcsimat, amit már láthattatok. Csak az volt a baj hogy tele volt hibákkal. 5 napig javítottam az éleket, az ívek futását pontosítottam, tehát surfacerõl surfacere átrágtam az egészet. Aztán 1 napi napi textúrázás következett, ami nem volt túl nehéz az uv-zést tekintve, hiszen ahhoz hozzá se nyúltam. 😊. Viszont a reflekciók és a GI belõvése már annál nagyobb fejtörést okozott. de azt hiszem végre sikerült olyat csinálnom ami nekem is tetszik 😊. Remélem nektek is.
Ne kíméljetek a kritikákkal, ki akarok javítani minden hibát. Tudom hogy a egy kicsit furcsa a textúra a telcsi innensõ oldalán, de az csak a render miatt van. Lesz jobb is.
Nemesys
ez is egy megoldas,de akkor meg azzal fogok szenvedni,hogy hogyan hozom letre a szabalyos menet ivet
Penatesz
Én úgy csinálnám, hogy megcsinálom a menet görbéjét, majd csinálok egy V alakú curve-t. Majd ezt végighúzom az elõbb megcsinált görbén. Ezt már lehet simítgatni azzal, hogy nem hegyes az a V betü, vagy freeform fillet-el igazítod hozzá a tárgyba, vagy csak odailleszted, it's up to you.
Tudja valaki,hogy hogyan lehet legkonnyebben nurbs-ban letrehozott csavarba menetet vagni?Vagy felejtsem el az egeszet,es probaljam meg inkabb poly-val?
Penatesz
Sziasztok
Lehet nem ebbe a topikba illene az elsö kérdésem, de probáltam telepiteni többször is a pixar renderman-t , de sehogy sem sikerült, valaki tudna e esetleg segiteni ebben.
A másik kérdésem, ki ismeri a .dds kiterjesztésü texturák lelki világát (dxt1- dxt5)?
Lehet nem ebbe a topikba illene az elsö kérdésem, de probáltam telepiteni többször is a pixar renderman-t , de sehogy sem sikerült, valaki tudna e esetleg segiteni ebben.
A másik kérdésem, ki ismeri a .dds kiterjesztésü texturák lelki világát (dxt1- dxt5)?
Deko a fejeket te csináltad??
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
http://www.fineart.sk/
Itt vannak szép rajzok, fotók.
Itt vannak szép rajzok, fotók.
Youth