Maya
-
Talán az egyszerűség miatt, V-rayben 2 katt és már rendereli is a szép képeket, Mayaban több napig állítgatod a dolgokat mégse kapsz olyan szép eredményt.
De akkor maradjunk a Mental Raynél, XSI-ben is MAX-ban is ugyanaz az MR van mint mayaban, még XSI-ben vannak olyan alapbeállítások hogy a testeknek alapból van kis ambientjük ezzel kicsit próbálják a GIt utánozni, hogy ahol nem kap fényt ott se tök fekete, hanem szürkés. Mondjuk MR-t XSI alatt fejleszgették, szóval ott nagyon jól van integrálva, nekem pl Mayaban az nem tetszik, hogy olyan nehéz belőni egy normális shadert, rendert... Mondjuk ha nem ismerném a többi progit tuti addig erőlködnék amíg valamit ki nem hozok egy jelenetből, de mivel tudom, hogy MAX-ban, XSI-ben percek alatt be lehet állítani, optimalizálni egy rendert, ezért nem is próbálkozom, szerintem Mayerrel is ez van, hogy ismeri a Maxot ezért nem is szenved a mayas MR-rel...
Persze az lenne a legjobb ha mayaban is tudnánk renderelni, mert mayanak sok olyan toolja van ami másnak nincs. Animációban, MEL-ben is a mezőny talán legeredményesebbje, nemcsoda hogy a filmek töb mint 90%-ában MAYAt használnak, bár mostanság XSI tör föl és egyre több effekre azt használják (Blue studio).
De már megint kicsit elkanyarodtam.
Szóval ha lenne valaki aki minket betanít MR-re, RenderMan-ra az kap egy csokit, vagy valamit :) Közösen fizetjük :P Ugye Mayer?