Maya
-
A Nemesys témával kapcsolatban: mivel az illetőt nem ismerem, sőt még a CGtalk-os reakciókat sem tudtam elolvasni, megpróbálok minden gondolatot megfogalmazni, ami ezzel kapcsolatban eszembe jutott.
Hogy konkrétan miért csinálta, azt csak ő tudja, nekem három alternatíva jutott eszembe:
1. Becsvágyból: előfordulhat, hogy egy szánalmas kis p.ö.c.s., aki ugye valójában képtelen ilyen minőségű munka elkészítésére, de egy kicsit azért hizlalni akarja a máját, megjátszik egy ilyet, hogy aztán fürdőzzön a dicsőségben, aztán mikor már elbukott az egész, akkor megpróbálja úgy beállítani az esetet, hogy "csak egy kísérlet volt, és látjátok, megint micsoda tanulságokat köszönhettek nekem." Mint mondottam az illetőt nem ismerem, nem is akarom ezzel megsérteni, ezt az esetet ki is zárnám. Viszont nem véletlenül jutott eszembe, ugyanis voltak azért erre utaló jelek, és ha ez az igazság, akkor csatlakozom az "állítsuk falhoz" táborhoz.
2. Poénból: hát ezt én esetleg még megjátszhatnám, miután én már nem akarok komoly hírnevet elérni a 3D szakmában, ... öreg vagyok én már ahhoz ... de mégsem tenném. Őt viszont már nem fogják így komolyan venni, szerintem ebből még lehetnek később problémái, ha ebben az iparágban szeretne később dolgozni.
3. Kísérletből: Ugyebár a páciens azt állítja, hogy egy kísérlet volt, és a gyanúi a rosszindulatú okoskodókkal kapcsolatban be is igazolódtak. (Ez már azért nem annyira vérlázító, de nem ez a módja. Elsősorban nem hagyom a régi ismerősöket, barátokat, - gondolok itt Aldaryn-ra és Youth-ra többek között - hogy lejárassák magukat egy ilyen kaliberű CG oldalon.) Namármost ezt bizony én is megcsináltam volna HA nekem jutott volna eszembe, HA a 3D-s tudásom volna olyan szinten, hogy hihető wirékkel, textúrákkal tudjam a történetet alátámasztani, és HA az angol tudásom lenne olyan szinten, hogy utána a nagy leleplezésben úgy tudjam leírni az indítékokat és a tanulságokat, ahogy magyarul tudnám. És igen, külföldi oldaloncsinálnám, márcsak a nagyobb közönség miatt, mert ugye a teszteredmény akkor a legpontosabb, ha minél több "tesztalany" vett részt benne. DE előtte szóltam volna a haveroknak, hogy az adott témához inkább ne szóljanak hozzá, nagyon ügyelnék az időzítésre, hogy mikor leplezem le magam, és semmiképp nem árulnám el, hogy magyar vagyok, esetleg akkor, ha a történet jó véget ér, és az az általános utánérzés, hogy "Haha, hát jól felültetett minket ez a srác, de valljuk be, ügyesen csinálta..."
Na bocsi, vannak néha ilyen agymenéseim.