Maya
-
Peet: Phoenix munka helyett tanulja, hogy hogy kéne dolgozni, és mkor problémába ütközik, megkérdezi a tőle okosabb embereket, hogy mielőbb továbbléphessen.
Penatesz: a fent említett okok miatt vagyok ilyen nagyon aktív a fórumon. Nemrég kaptam meg Peet-től az új tutorial-adagomat, úgyhogy most menéztem a NURBS modeling 3-at, a PolyModeling 2-t, csináltam egy modellt (féligmeddig), most nézem az Intro to Maya 2-t, mert még azon sem sikerült átrágnom magam, éppen ismerkedek a Marking menük készítésével, aztán megnézem majd a Texturing-et, ami négy részes, akkor csinálok valami textúrát a még félkész modellemre, azután jön majd a Lightning/Rendering, ami szintén négy rész, megpróbálok majd valami beállítást összedobni, szépen bevilágítani, és szépen kirenderelni, majd miután szomorúan konstatálom, hogy nem tetszik a végeredmény, még megtanulok valami renderelőcuccost, ami valszeg a VRay lesz, lerenderelem mégegyszer, és akkor talán felrakom. Mondjuk az unokáid talán még láthatják is az első munkámat... (Fény)képet addig is csak arról tudnék felrakni, hogy hogyan sorakoznak a kiskanalak a mosogató szélén, abból lehet ugyanis megállapítani, hogy mennyi kávét ittam a legutóbbi mosogatás óta (ami rendszerint naponta egyszer bekövetkezik). Elég ijesztő látvány, már a nagymama féltveőrzött ezüst eszcájgját is elő kellett venni...