Maya
-
Bocs, hogy közbekontárkodok, de teljesen le voltam döbbenve a "Raytrace Hardver" webjén található adatoktól...
Ugyebár, egy kártyáról (Pure P1800) cagy egy renderelő számítógépblokkról (RenderDrive RD5000) van szó, melyek áramkörileg integrált raytrace rutinokat valósítanak meg, s ezáltal elvileg baromi gyors talán brute force renderelők, teljesen hardveresen, szoftverre csak a 3D-s app és a kártya közti kommunikációhoz van szükség. Ez eddig mind szép, és nemes...
Azonban, végignézve a termék oldaln található benchmark képeket, olyan szintű Túlzások található, hogy az ember ültében esik hanyatt a székről. Itt látható a két cucc összehasonlítása egy Dual Pentium Xeon 2,8GHz -es konfiguráción futtatott VRay-el és MentalRay-el.
összehasonlítások
Igazán vérlázító az ilyen volumenű marketing túlzás, az egyik oldalon egy egyszerű belső teret láthtunk, melynek kb. 5-6 bucketjével a Mental Ray 48 óra alatt lett kész csupán a készítők állítása szerint, míg a RenderDrive 17 eprc alatt. Emberek, én is fel tudom húzni a MR értékeit oylan magasra, hogy SOSE készül el még egy kockával sem a nagy semmi közepén, de hiszem, hogy be lehet állítani úgy is, hogy 17 perc alatt, az adott konfigon végezzen ezzel a képpel. Mert, nézzük csak meg, nem egy 2K-s renderről, hanem vacak 640x480-ról van szó!!! Link>>
A másik "teszt", amin ledöbbentem, az a motion blur-é, ahol azt próbálják hangsúlyozni, hogy az ő renderhardverjük valódi HDRI szinten számolja a cuccot. Namármost, MINDEN renderelő HDR szinten számol, mert RGB térben rémálom lenne a matematikai formulákkal dolgozni. Tehát, ha egy renderelőbe renderidő alatt mintavételezett motion blur-t építenek, az általában tartalmazza azt a jelenséget, hogy a fényes pontok éles vonalként blurrolődnek, igaz ez a MR-re is, ezek mégis azt állítják, hogy nem, s bevágnak egy oylan képet, amely erősen fake gyanús. Szerintem egyszerűen levették a csillanást arról a golyóbisról. Vagy még rosszabb, s ezért akár már szvsz a Mental Images nekik is ugorhatna, post effekkt blur-t alkalmaztak. Szánalmas
Link>>
A VRay-el vett összehasonlításokat már nem is mondom, csupán annyit, hogy ők az 1 millió polygonos erndert nagy adatsetnek tulajdonítják. Namost, erre a MAX fórumba is belinkelt kép asszem elég nagy fricskát dob, gépígénnyel, renderidővel, képmérettel együtt arról, hogy mit jelent VRay alatt nagy adathalmazokkal dolgozni:
http://www.dtoxx.com/cpnichols_lg.jpg
S mindezek után hozzá kell tenni azt a nem alhanyagolható pontot, hogy a PURE P1800 potom 1899 míg a RenderDrive RD3500 ami NEM az RD5000, amellyel a legjobb idejű tesztek készültek, 6950 angol font. Ennyi pénzből már egy komplett 10 gépes renderfarmot rakok össze magamnak itthon AMD procikra építve, gépenként 2-2 2800 XP-s procival és 1GB RAM-al.
Bocsi a kiakadásért, de engem ledöbbentett. :| Al out.