Maya
  • Peetmaya
    szimmetrikus modellezés: edit/duplicate options-ben van egy kapcsoló, instance, ezt bekapcsolod, beállítod a tükrözési tengely-re a scale -1 és go!

extrude: polygon/tool options/keep faces together

pivot: vannak snap billentyűk, a curve spnap a c. move toolal mozgatsz egy pontot, és lenyomod a c-t közben, akkor a közeli curve-ön tudod mozgatni. elég nehéz használni, a vertex snap (v) gyakrabban sikerül:) grid snap x

particle system: ha a particle-jeid pontok vagy vonalak, akkor azt csak a maya hardware rendererjével tudod renderelni, de a cloud particle-t pedig csak maya software-el vagy MR-el. ha sw jel van a particle type neve mögött, akkor az megy MR-el.

művelettől függ, de általában esc (pl render, cloth simulation, polygon reduce satara)

a shelf elején van egy nyilacska lefelé, arra katt, és edit shelf vagy ilyesmi, nincs előttem a progi, nem tudom pontosan.

nursbel kapcsolatban Mayert kérdezd, de van egy olyan érzésem, hogy te azt úgy sohasem fogod attacholni. amúgy a kivágást a trim toollal kell csinálni.

scroll gomb álatalában a zoomolást csinálja, én nem használom.

a clustereket kijelölt cv-khez, vertexekhez is hozzá lehet adni, és paint cluster wight toolal meg állítani lehet a cluster befolyását az adott vertexre 0-1ig. elég jó kis cucc:)