Maya
-
phoenix: először is, nyugodtan nyomjad a 'pitiáner ügyeidet', nekem is ilyen jellegű problémáim vannak, meg nem biztos, hogy a többiek, akik vágják a GI-t és az egyéb render-cuccokat, pengék modellezésben is. másodszor is, nézz gnomon videókat! hosszúak és nagyon kell figyelni, de érdemes! (ha jól tudsz angolul...)
most pedig csak gyorsan, amit tudok:
-tükrözés: erre jó a mirror geometry... hogy együtt tudd módosítani őket, arra biztos be kell állítani, hogy az egyik reference legyen, nem tudom, én úgy szoktam, hogy dupcicate-elem -1-es scale értékkel a megfelelő tengely mentén (vigyázni kell, hol a világ tengelye vagy a pivot, attól függ, melyik lesz a tükrözés középpontja!), mindez nem copy, hanem instance opcióval. that'll do the trick.
-extrude face: ha mindig közösen akarok extrudeolni őket, akkor polygons, tool options, keep faces together. ha extrude-onként akarod változtatni, akkor ugyanez az opció on-ra v off-ra állít a channel box megfelelő extrude node-ja alatt.
-pivot: objektum kiválaszt, insert-et nyomsz, majd a megjelenő három tengely mentén húzod. igazítás: a status line-ben bekapcsolod a snap to curve gombot, és középső gombot nyomva tartasz a curve-ön, így húzod, és ahhoz fog igazodni. ha nem érthető, próbáld ki, rá fogsz érezni.
-a megszakításra én is kíváncsi vagyok, bár a windózt ismerve erre nincs sok remény úgy, hogy túl is éli a process :)
-shelf: középső gomb nyomva tart bármilyen ikonra és húz.
-a scroll gomb alatt az egérgörgőt érted? az hatos mayában alapjáratban működik (de csak nézetekben, gördülő menükben nem), a korábbiakból asszem, kimaradt
-fillet körvonala: kiválasztod a megfelelő körvonalat (isoparmként), majd edit curves, duplicate surface curve (rögtön az első :)
a többit nem tudom... de látod, máris volt értelme írni :) egyébként tutorialok ezerrel és türelem!