Maya
  • Mayer
    phoenix:

1. Azt majában úgy hívják hogy far, és near clip plain. Ez arra való hogy a géped memóriája ne teljen meg pillanatok alatt a virtoális tárben fényávekre lévő geometriai adatokkal. Átállitása a perspektivikus kamera "atributte Editor"-jában történik (CTR+a) itt negkeresed hogy far meg near clip plain aztán átállítod.

2. Van egy olyan funkció hogy Duplicate ( hotbox/ edit/ duplicate optionbox) itt beállítod hogy -1 es duplikáció legyen azon a directionon (x,y,z) amejyoken tükrözni akarod, és átállítod a copit instandance vagy valami ilyesmire :) (nem megy minden fejből :)) és akkor accept. (fontos hogy a geometria forgástengeje (mejet insert lenyomása után tudsz helyezni) a tukrozni kívánt modell szélén negyen (snappeld rá vagy állítsd be numerikusan a pozíciót)

3. A funkciót amire szüséged van úgy hívják hogy "keep faces together" ez a hotbox/poly/legylsó menüpont :)/ keep faces together alatt található. Ha ezt bepipáltad akkor utána extrudálhatsz.

4. "c" lenyomása mellett.

5. Nem értem :)

6. Sehogy... kifagysz kiváve ha meghagysz egy kis szabad memóriát operálásra de ez már más és szerintem akkor is kifagysz :)

7. Van egy olyan a self ball oldalán hogy self editor.

8. Csak a render view ablakban müxik (legalábbis nálam) de nincs is ré szüség szal.

Remélem segítettem valamennyit.