Maya
  • Phoenix007
    Hát látod Youth, én konkrétan ezért nem merek témához kapcsolódó dolgokat írni a fórumra, mert ilyen global illumination, caustics, meg photon energy dolgok után hogy merjem felhozni az én pitiáner problémáiat? Na de csak feldobok egy pár témát, mert egyik másik kezd már bosszantó lenni:

- Van valami olyasmi, hogy "camera view distance cut", legalábbis valahol így láttam, nemtudom Mayában hogy hívják. (A persp. view-ban csak egy bizonyos távolságon bell mutatja az objektumokat és a rácsot.) Ezt hol tudom kikapcsolni?
    - Hogyan lehet szimmetrikusab modellezni? (Valahogy úgy, hogy miközben modellezem egy fej egyik felét, közben real-time-ban mutassa mellette a tükörképét.)
    - Extrude face-nél hol lehet beállítani, hogy ha több face-t extrude-olok egyszerre, akkor azok együtt maradjanak?
    - A pivot-ot hogy tudom a görbe végpontjához (vagy csak simán a görbéhez) igazítani?
    - Ütköztetésnél miért van az, hogy az objektumok átesnek egymáson? (A mozgó object iránya megváltozik, de a statikus objektumon átesik.) Isoparmok sűrűségének növelésével ki tudtam küszöbölni a problémát, de honnan tudom, hogy mennyi szükséges?
    - Particle system-et hogy lehet renderelésnél láthatóvá tenni? Fel kell valahogy textúrázni azt is?
    - Hogyan lehet egy műveletet megszakítani, ha a gép nem bírja szuflával?
    - Hogyan tudom a Shelf ikonjait átrendezni?
    - Hogy tudom a fillet kötvonalát a felületből kivágni (,hogy aztán később attach-olni tudjam) ?
    - Miért nem működik a scroll gomb a Mayában? (Vagy ha működik, akkor hol/mit kell átállítani?)
    - A clusterekre van-e valami selection mask? (Illetve tudom, hogy van, de nem találom?)

Hát pillanatnyilag most ennyi lenne a problémám, előre is köszi a segítséget.