Maya
  • Cactus Joe
    Hali!

Azért írok, mert lenne 2 kérdésem. Még új vagyok Maya téren (régóta megvan már a progi, de most szedtem össze magam eléggé ahhoz hogy belekezdjek) és van 2 dolog amit nem értek. Az egyik az hogy move,rotate,scale esetében ha hosszan nyomom a billentyűt és egérrel előhozom a menüt, akkor azok jönnek elő amik a toolboxban vannak. Ez eddig ok ezt egy tutorban láttam. A következőben viszont az volt, hogy ugyan így olyat hozott elő, amiben ki lehetett választani hogy x, y, vagy z irányban szeretnék-e dolgozni. Ezt nem sikerült előhoznom. :) Légyszi írjátok meg hogy kell. A másik gondom a rendereléssel kapcsolatos. A Render Globalsnál beállítottam hogy melyik kamerát renderelje, de mégis úgy készült el a renderem hogy azt láttam amit sima persp nézetben látok, (csak persze mozgott az anim) és utána renderelte cska a kamera szemszögéből. Ezt egyben megcsinálta, hozzá sem nyúltam közben, csk így ugye 2-szer annyi ideig tartott, és nem 5 percről van sztó. :) Légyszi segítsetek mert fogalmam sincs mitől van ez... Előre is köszi!
    Ja, ezentúl lehet hogy gyakrabban írok majd ide a fórumba egész megtetszett... :)

Bye
    Joe