Maya
  • SpotLamp
    Erre énis kíváncsi lennék! Össze kéne dobni valami izmos scennét és lerenderelni mondjuk 100 képkoskát a két renderengine-el. Kíváncsi lennék ugyanazon gépen melyik végezne hamarabb. És persze a képminőség is érdekelne. Mostanában engem is foglalkoztat a RenderMan, de a munkahelyi igények követelik lassan meg, egyébként nem nyúlnék hozzá. A MentalRay szerintem nem bonyolult. Én egy render előtt kb 2-3 kapcsolót szoktam benyomni és mehet a render. Persze abba is bele lehet bújni de komolyabb igények nélkül csak felesleges időtöltés. Sokkal hasznosabb dolog a modellezést/textúrázást fejleszteni, vagy esetleg a maya fluiddal ismerkedni mint a renderenginekkel szöszölni.

Nemrég beszélgettem a DigicPicture vezetőivel és náluk pl komoly munkamegosztás van. A modellezésre, UV-zásra, textúrázásra, shaderkészítésre, bevilágításra, ruhaszimulációra stb... mind mind külöm emberke van! Mindenki azt műveli amiben ő a legjobb. Ez persze nem azt jelenti hogy máshoz egyáltalán nem ért, de inkább legyek profi modellező mind értsek sokmindenhez alapfokon nemigaz?