Maya
-
Nekem megvan a 7-es LightWave. Azért töltöttem le mert meg akartam nézni az új Global Illum renderjét. Szerintem elég jó. A legnagyobb előnye, hogy teljesen beépítették a LightWave-be. nem kell külső renderelő vacakokkal szarakodni.
A kezelőfelülete viszont elég brutális. Csak néhány napig szórakoztam vele, de le a kalappal az előtt aki akár egy kockát is elő tud varázsolni belőle. Nem valami felhasználóbarát. Az sem tetszik, hogy a modellezés és a renderelés két külön programban zajlik.
Néhány nappal ezelőtt engedtem a kísértésnek és hallgattam mage barátunk unszolására és kipróbáltam az Entropy+MayaMan párost. Gyerekek brutális volt az eredmény. Szerintem elfelejthetitek a többi flikflak rendermotort.
Íme az első renderingek:
Egy próbadoboz textúrák nélkül:

Ugyanaz textúrázva:

Egy kicsit foltosak a képek, mert a semple értéket alacsonyan hagytam, hogy gyorsabb legyen a rendering. Tapasztalataim szerint a VLight gyorsabb volt, de ebben viszont minden megkötés nélkül használhatók a megszokott maya shaderek. A MayaMan renderelésnél átkonvertálja azokat Entropy shaderekké. Hallottátok már ezeket a kifejezéseket: Caustic Blur, Camera Blur, Vertex Blur.
Jó a cucc