Maya
  • Wearwolfff
    Peet
    kipróbáltam a fánál, hogy kiszedtem, a levelekről a transparency és diffuse alpha kötést, és betettem a cut_opacity-nek, de akkor a levél egyáltalán ott sem volt. Nem volt ott semmi, csak az ágak Pedig diffuse color be volt kötve.

sirpalee:

Momentán sosem tanultam programozást. Érdekelt ez a téma, hogy hogyan tudnék cd autostarot írni a lemezeimhez, és nekem azt mondta az info tanár, hogy legegyszerűbben úgy, ha leszedek egy browsercall programot bizonyos pc magazinról, és írjam meg html,ben, és majd a böngészőben elindul. Addott egy kis jegyzetet róla, és így kitanultam a html-t, ami ugye nem programnyelv, de jó kezdés, meghát mindenkinek tudni illik. De neki volt igaza, mert utána rámentem a php+sql-re, és ezzel megtanultam a programozási alapokat. Így, hogy ment a html+php egyből megértettem mel-t, hogy mayázni kezdtem. Vannak foltok ott is, például nem tudom még, hogyan lehet mel filet, megnyitni, változtatni és menteni kódból.

Aztán próbálkoztam a pythonnal, feltettem, de egyszerűen nem ment a fejembe. Fogalmam sincs miért, de nem. Írni akartam pár gui programot, régi parancssoros cuccokhoz, és nem boldogultam vele, még sima c nyelvben sem. c#-ben, meg pillanat alatt összedobtam, egy egyszerű toolboxot. Meg egy start menüt magamnak felülre. Linux alatt mplayer tv tuner kezelés. Már a linq.xml kezelés is megy, és egy adatbázis progin ügyködök. Szóval azt hiszem nekem már csak ez lesz a nyelvem, ameddig annyira el nem mélyülök benne, hogy egykettőre megértsem a többit is.

Erre áll az agyam. Persze mikor hazaértem már nekem is bennem volt, hogy melben könnyebb lenne. Ötletem rengeteg van, hajjaj.... Mayához, meg máshoz is. A megvalósítás már más tészta lesz. Jelenleg a maya toolboxom render meg light részénél, ki van listázva az összes elérhető lámpa meg ikon, ezt is úgy kéne, ha le tudnám kérdezni, meyik render plugin aktív, és csak az ahhoz való cuccok látszanának.