Maya
  • sirpalee
    Ezt megértem, meg azt is hogy nem vagy programozó. De azért a c++-t ne hasonlítgassuk a mel-hez, teljesen más az egész. Nagyteljsesítményű, jól karbantartható kódra még mindig a c++ a legalkalmasabb.

Amiért jobb a python mint a mel.
    - Jobban átlátható, jobban szervezhető, modulárisabb és karbantarthatóbb kódot lehet benne írni. (ennek az üzleti értéke már alapban jobb mint a mel)
    - Jobban együtt tud működni kismillió másik tool-al. (3d-ben a pipeline toolok 95% pythonban íródik)
    - Nem csak scripteket, akár node-kat is írhatsz benne, mindkét területen egységes elérést biztosítva (api és script felület).
    - Simán el tudom képzelni, hogy gyorsabb mint a mel. Főleg a tárolóknál.
    - Jobbak a fejlesztői eszközök. (python kódot tudsz debuggolni rendesen vs-el pl maya-ban futtatva)
    - Kismillió külső könyvtár létezik, amit egy pillanat alatt be lehet húzni maya alá.
    - Van pymel, ami jobb mint a sima scriptes felület. (én spec nem használom - de ez más téma)

Épeszű ember mel-ben nem kezd új fejlesztést may alatt, legacy kódok karbantartásánál még kellhet a mel, de sehova máshova.