Maya
  • bagi1992
    Én először is kivágnám a kört és utána mélyeszteném be. Szerintem azért nem működik a boolean, mert nincs elég edge függőlegesen és vízszintesen se. DE, van erre egy sokkal jobb, bevált módszer. Jelen esetben van neked egy 20 oldalú hengered. Oszd fel függőlegesen is és vízszintesen is 5, 5 oszlopra (5face, belül 4 edge+2 oldalós edge), majd ha ez megvan, törölj ki minden face-t arról az oldalról. Legyen a henger éle és a téglalap éle egy szintben. Ezután megjeleníted a display/poligon/face normals alatt a face-ek normálját, így látni fogod, hogy a henger face-ei kifele néznek. Nagyon fontos, jelöld ki az összes face-t a hengeren és nyomj egy normals/revere-t neki. A face-eknek befele kell nézni, különben nem működik a dolog. Ezután combine a két object-et. Kijelölöd a 20 élet a hengeren és a 20 élet a téglalapon is, majd edit mesh/bridge. Egy nagy katyvaszt fogsz látni (álltalában...) és ezen a bridge beállításai alatt (chennel box) kell állíítani a bridge offset-et. Addig állítsd, amíg helyre nem csavarodik az oldal, látni fogod hol jó. Ugyanitt a kiválaszthatod, hogy hány edge legyen az átmenetben. Így kapsz egy tökéletes kitöltést egy tökéletes mesh-el, és nem kell kötögetni. Ezután meg jöhet egy sima face kijelölés és bemélyesztés exrude-al. Kicsit hosszúnak és bonyolúltnak hangozhat elsőre, de megcsinálni rövidebb idő, mint elolvasni... és érdemes megtanulni ezt a módszert, szerintem nagyon sok helyen használható, percíz modellezési módszer. Remélem segítettem!