Maya
  • Magnificat
    1: azért elég masszívak ezek a cuccok, másrészt pedig erre is vannak szervízek, akik kijavítják a hibákat gari után... pl ismerősnek berepedt a kijelzője a telóján, munkadíjjal együtt 7k volt a csere... azért az nem rossz dolog... Meg ezt úgy mondod, mintha nem annyiba kerülne egy mai vga, mint amennyiért én vettem az egész telefont :) Mint ahogy vga-ból, ebből sem kell megvenni az újabbat, ha megfelel a régi... úgyhogy ez nem érv a telefon ellen :) "Az okostelefon a gazdagok kiváltsága, és jó ideig az is lesz.": nem vagyok gazdag... nagyon nem... 30e Ft-ért vettem ezt a telót 1(!) év hűségnyilatkozattal. totál új, egyből a szolgáltatótól. Ami most a 80e Ft-os kategória, az fél év múlva a 40k-s. Sokkal gyorsabban mennek le az árak, mint pl egy procinál vagy vga-nál...

Hát igen, kinek mi... nekem totál nem kéne olyan, mint amit linkeltél, pláne hogy horror áron mennek :) én inkább azt venném meg szépen darabokból, egy normális szék, egy normális asztal, mellette 2 monitor (3 már lehet sok lenne), pivotos vagy pivot tartóval. ezen túl már nekem nem kell túl sok más (mivel grafikázni keveset grafikázok, így mellőzném a 21"-os cintiq-et :D).

Amúgy haverom is olyan volt, hogy amikor telóváltás előtt állt, akkor olyannyira a legolcsóbbat kereste, ami még nem is színes volt (de azért végülis nagyon örült, hogy rábeszéltem arra, hogy legalább színes legyen, és tudjon mp3-at játszani). Azóta már inkább praktikusan vásárol ő is, inkább rászán pár ezer forintot, de megveszi a normálisabb márkát, a kissé több tudásút, és ezeket később használja is, pedig vásárláskor még el sem tudta képzelni mire használhatná az extra dolgokat!. Én is úgy vagyok, hogy inkább legyen 1-1 felesleges feature nálam, mintsem olyankor ne legyen valami meg, ami akkor épp nagyon kéne, pl térkép, könyv, távoli asztal kapcsolat telefonról gépre (mennyire életmentő volt, amikor a szakdogát renderelte a gép a koliban, én pedig itthon a telefonról tudtam megnézni az eredményt és kattintani az új renderhez...)

Mivel nagyon nem vagyok gazdag, ezért én sem veszek hasonló eszközöket egy összeg felett... Eddig úgy voltam, hogy nem vennék telefont 40k felett, most már ez az összeg kb 50-60e Ft-ra menne fel, mivel több dolgot váltok már most is ki vele... És persze én is 2-3 évre tervezem a vételt (mint ahogy a számítógép alkatrészeket is alapvetően úgy kalkulálom, hogy simán meghalhatnak 2-3 éven belül)