Maya
-
Nekem még az a nexus is kicsi. :)
Ráadásul gazdaságilag nem is éri meg. Mondjuk jó helyen hozzájutok 70-100 ezerért, nem tudom konkrétan mennyi. De mondjuk 1 év garancia, mondjuk +1 év bolti garancia. Legyen 2év, mi van ha a harmadikban besül a hdmi megjelenítő, vagy a hangcodec, dobhatod el az egészet, és vehetsz újat. Egy asztaliban azért olcsóbban cserélsz alkatrészt. Én például a tévé tuneremen cseréltem ki egy besült kondenzátort, és utána ugyanúgy működött tovább még egy évig. 30ft volt az anyagár. Ráadásul minden évben kijön az újabb jobb telefon, és megveszik mert kell a jobb. Persze hitelből, vagy előfizetéssel, szóval a telefon már nem 70-100ezer. Egy asztalinál ott a szakaszonként cserélhetőség lehetősége, vagy csak azt cserélem, amit akarok. Az okostelefon a gazdagok kiváltsága, és jó ideig az is lesz.
Abban igazat adok, hogy lehetnek ablakkezelők, amik jobbak lehetnek a mostaniknál, csak ne erőltessék rá az emberre. Ezért is kezdtem el tanulni a c sharp nyelvet, hogyha bejön windowsra az új metro, és teljesen szeparálják az ablakkezelőt a rendszertől, és külön futtatható program lesz, akkor majd megírhatom a saját igényemnek megfelelő ablakkezelőt.
Most mondhatom, hogy sose lesz okos telefonom, mert hazudnék. Ha majd 10ezerért árulják majd és nem lehet simát kapni, akkor lesz. De jelenleg inkább mondjuk egy ergonomikusan kialakított csökkentett G-s három monitoros munkakörnyezetre gyűjtenék. ami valahogy így néz ki csak több monitorral.
Piontosan az én pdf könyveim túlnyomó többségben kép alapúak, vagy szkenneltek és ott nincs meg a betűméret növelés és újratördelés lehetősége. Így ott már nem csak függőlegesen kellene scrollozni. Akkor már inkább egy 10 col méretű mini tablet vagy ebook olvasó, de ezek nagy többsége még csak fekete fehér. Tényleg csak szöveges könyvnél. A színes diagramokkal telepakolt történelem könyvemmel vagy atlasszal enciklopédiákkal már használhatatlan a színes olvasó meg méregdrága. Egy olyat meg nem hordok magamnál kockáztatva, hogy ellopják.
Hogy a te szavaiddal éljek ezek a funkciók egy telefonban számomra mind mind parasztvakítás.
Hehe, nem is olyan rég kaptam valami spamet, hogy használom-e még az alcatel565 telefonomat, mert az emberek túlnyomó többsége 1év alatt lecseréli telefonját. És ha most beadom a selejt alcatelt, akkor ilyen okos telefon meg olyan pár ezerrel olcsóbban. Végülis jó ez az akció környezetvédelmi szempontból, de ha nem lett volna spam, vissza írtam volna, hogy igen, már hat éve használom, és ha hat év múlva még mindig nem füstöl el, akkor ugyanúgy használni fogom és mindaddig amíg működik. (csak azt tudnám honnan derítették ki milyen a telefonom van)