Maya
  • Magnificat
    gondoltam jó fej leszek, és este éjfél fele elkezdtem írogatni a kódot (persze lassan haladtam, mert a MEL azért nem egy Java, és újra kellett tanulnom a változóktól kezdve pár dolgot). addig jutottam, hogy kilistázza, mik vannak kijelölve, megadja hány uv pont van összesen, de ekkor beugrott, hogy több objekt kijelölése esetén, illetve objektenként több uv shell esetén trükkös lesz... majd még lehet nézem tovább, egyenlőre fáradt is voltam, meg nem is találtam megoldást (olyat akarok, ami on the fly mutatja a %-os értéket a kijelölt objekteknél, nem pedig olyat, ami egy kattintásra végig kijelölget mindent (elcseszve ezáltal az eddigi kijelölést), és úgy szórakozik...). Hát majd meglátjuk... a kiszámolás amúgy nem bonyolult (link), csak felírod a koordinátákat a végén duplikálva az elsőt a körbeéréshez, és az i. elem y-ját összeszorzod az i+1. elem x-ével (összeadogatod őket), majd kivonod a keresztszorzatukat és osztod kettővel. nem ismertem ezt a formulát (legalábbis nem rémlik, de annyi szar szabályt és formulát tanítottak nekünk hogy lehet nem csoda), de most megjegyzem :)