Maya
  • Magnificat
    nekem most megy :D Egy olyan progit írok épp, ami az androidos teló adatait (főként szenzor és tapi adatokat) küldi át valós időben gépre egy pc-n futó java szerverre UDP csomagokban wifin át.. ha ez meglesz, akkor reményeim szerint valós időben lehet majd monitorozni pc-ről a telefon állását, mi van lenyomva, mit ír a log, stb... Aztán keretprogramként akarom megírni, hogy pár utasítással bekapcsolhassam bármelyik későbbi programomban, hogy stream-elje ki az adatokat a gépre. Onnantól pedig akár olyan irányba is elvihetem, hogy maya kamerát lehessen pl vezérelni a kapott szenzor adatokkal. Elvileg annak sem kéne túl nagy ördöngősségnek lennie, de még semmit sem foglalkoztam a maya belső dolgok elérésével külső, c api-n át (Csak tudom hogy lehetséges).

most épp ott tartok, hogy a gépen egy háttérszálon az udp szerver már megy (mármint figyeli a megadott portot), és amit ott kap üzenetet, azt nagy kapitálissá alakítja, és visszaküldi (ez egy jó kis udp tutorból lett nézve/átalakítva). A telefonra pedig már megírtam a kliens oldalt, ami perpill egy általam begépelhető szöveget elküld a szerónak wifin, és megjeleníti a visszakapott üzenetet (a kapitális betűkre átalakított általunk beírt szöveget). Valahogy a pc-s szerver oldalt bele kell öntenem swing-be (a java egyik GUI-ja) úgy, hogy az udp szál ne ölje meg a gui szálat, de annak jobban utána kell olvasni. Úgyhogy jelenleg a kapcsolat már él a pc és android oldal között, csak még a pc oldal konzolos, az android oldal pedig nem a szenzor adatokat küldi (ami már nem sok extra meló lesz majd)