Maya
  • Garou
    Akiket érdekel, hogy egyik hazánkfia hogyan kaparta ki a gesztenyét az usákoknál, azok menjenek a Mesharray nyílt napra! Én mennék...

link

Ha valakit esetleg érdekel a Merci belső világa munkavégzés terén, akkor írok kicsit (remélem vannak ilyenek) :)

Múlt héten egy románnal, meg egy szlovákkal dolgoztam együtt. Érdekes volt... Most összeállt egy másik csipet csapat, itt egy néger-francia a rajzos, egy brazil-olasz keverék meg én vagyunk a Mayasok, és egy angol gyerek a Surface modellező. A supervisor kínai. A cég még talán német. A teljesítményem okán októberig itt tartanak, addig nem lesz repcsi modellezés szerintem.

A Mayahoz kifejlesztett NextGen toolst istenítik, meg a ZenTools-t ami nekem anno nem jött be. Egyesek scriptelik a Mayat modellezéshez is, csinálnak saját hotkey-ket, hogy pl 1 millimétert tolja el az ojjektumot kattintásra meg ilyenek. A brazil gyerek NextGennel, saját gyorsbillentyű srciptekkel, két billentyűzettel és spéci egérrel tolja a melót. Nagyon profi, csak belehal a szépségbe, a sok precíz, munkát gyorsító bizbazzal sincs olyan gyors, mint én az alap Maya 2011-el, nulla plug-innel. Két monitort kértem a melóhoz, mert nem volt szabad 30 colos, ennyi segítségem van. Viszont a NextGent később megveszem otthonra, ha lenne szabad példány most is használnám melóra, vadállat. A szükséges munkaidő kétszeresét biztosítják a feladat elvégzésére, a kész modulokat legyártják, és mondjuk beleülhetsz a műanyag interiorbe, hogy a további munkához ihletet meríts. A többiek itt a könnyeikkel küszködnek, meg 6 éve próbálnak ide bejutni, hurrá ez a menyország, én inkább rágyújtok még egy szálra, annyira nem hoz lázba. Főnök szerint becsüljem meg magam és a lehetőséget, de sajnos nagyon nem vagyok autóbuzi, meg már egy éve ezt csinálom csak ugye a külső studióban. A munkát persze maximális teljesítménnyel végzem, máshogy nem is lehet. Mondjuk családi szinten történtek miatt szívesen mennék egy kicsit haza, lehet, hogy ezért nem lelkesedek.

Kezdés reggel 9-ig, fél11-kor kávészünet, egy órás ebédszünet délben, fél háromkor még elmennek büfézni, és negyed ötkor mindenki hazamegy. Ebből a szempontból döbbenet, a külsős cégeknél folyamatos a túlórázás, gondolom ezt a ganét takarítják. De bent nulla stressz, nyugalom, vidám emberek. Kb mintha nyaralnék. Lehet persze, hogy két irodával odébb meg mindenki bent alszik, de ezt nem hiszem. Ja, internet nincs a gépemen, a telefont bevinni nem lehet, és fülessel nem mászkálhatsz a komplexum területén mert elütnek az elektromos kocsik.

A BMW is tavasszal vett fel egy rakás Mayast, szerintem aki a jövőben szeretne modellezni, és szereti az autókat, az tehet majd németben egy próbát. Alias Surface modellezőknek mindig van hely. A munkát nagyon szigorúan el kell végezni, precízen, de nem ördöngősség. Ha valaki majd egyszer jönne ki, és ért hozzá, annak remélem tudok majd segíteni, hogy mikor hova érdemes cv-t küldeni. Remélem akkor még alkalmazásban leszek.