Maya
  • Obicsek
    Lehet, hogy hülyeség de szerintem ilyen nagy cégnél való jó munkához inkább az kell, hogy az ember jól bele tudjon illeszkedni egy már meglévő és kitaposott rendszerbe. Bele tudjon tanulni, tudjon a másokkal kommunikálni és együtt dolgozni. Úgyis ott vannak a nagyon okos senior meg lead emberek akik terelgetnek és vagy segítenek vagy ez agy egyben megadják, hogy mivel mit kell csinálni és csak követni kell az ösvényt. Pl az én leadem valami keegggyetlen durván jól tolja, és olyan setupokat kapok tőle, hogy aki azzal valami vackot csinál az nagyon béna. A sok ilyen ember miatt az alsóbb szinteken dolgozók is jó munkát adnak ki a kezük közül. Pl az volt, hogy nekem egy repcsinek a setupját kellett elkészítenem. Megkaptam egy nagyon basic setupot, azt megcsináltam production ready-re (a basic setup annyibol allt, hogy gyak a shaderek megvoltak a repcsihez, de nem volt lightrig korulotte es nem volt semmi render setup, se pass beallitasok, se layerek se maszkok se semmi, az egyik komp lead-el kellett dolgozzak aki mondta, hogy neki mi kell es azt csinaltam meg plusz a lightriget) es amikor ezzel mar teljesen keszen voltam utana vette O vissza es finishelte, majd visszakaptam es azt a riget hasznaltam en a shotjaimban. Szóval gyak van aki fogja a kezem, és hol jobban elengedik hol jobban megszorítják, de úgy magamtól mint az ökörhugyozás sose mehetek. Sokan ezt bezártságnak érzik, én meg biztonságnak és professzionalizmusnak. Szerintem tök király ez így.:)

A magyarokat meg alapvetően mindenhol várják _szerintem_. Otthon általában jóféle generalist képzés van, és kész kell lenni tegnapra munkatempó. Jó felkészítést kap otthon az ember, és jóeséllyel állja meg a helyét máshol is ha keményen tolja és húzza felfele a szinvonalat. Nekem mondta már a gyártásvezetőnk, hogy szeret a magyar pár emberrel dolgozni aki a cégnél van mert ránk számíthat és húzzuk mint a barom. A másik ami "jó" az otthoni viszonyokban az az, hogy kisebb cégek vannak és van a "meg kell oldani" mentalitás, azaz muszáj, hogy az ember tolja neki mint a barom mert csak úgy működik. Filmben is, reklámban meg aztán pláne. Vannak kollégiám akik magyar reklámból jönnek, huhú, rájuk nagyon fel lehet nézni mert ők aztán tényleg darálnak mint a fene.