Maya
  • schorby
    Én úgy csinálnám olyankor, hogy ahol leegyszerűsödik a forma, mondjuk lap lesz belőle, ott a lapon kötöd el, akár háromszöggel az érelet, én pl mindg beállítom elkötés után az éleket hogy soft vagyhard, ahogy kell, és akkor egy fényes materiált adok rá, és nézem hogy csinál e törést, vagy szépen besimul a helyére.

Van mentalray shader, ami az objektek találkozásánál renderkor rak átmenetet, letörést.
    Vagy én úgy szoktam hogy a letörést kézzel csinálom oda.
    Amúgy ez a repcsi külön objektekből van alapból, szal szeritem ez nem nagy gond, (persze ha anak tartanám nem csinálnám úgy :D )

A másik meg, hogy én már évek óta nem használtam subdivet, így ez hogy egyik oldalt több él van nem gond, csak belehúzom a másiknak az egyenesébe, így pl, ha egyik oldalt kétvertex van, míg a másikon 3, akkor a 3mas két szélsőjét snappolom, a másik kettőhöz, és a középsőt meg a másik kettőt összekötő egyenesre illesztem.

Amúgy ezekre biztos vannak jobb módszerek, csak bennem így alakult ki :D

Még egy valami: én nagyon ritkán használok smoothot, de ha kell akkor egész jó eredményeket lehet utána elérni egy reduce paranccsal. a mértékét úgy állítod, hogy figyeled, hogy fontos él ne vesszen el. Legtöbbször pont azokat köti el és szedi ki, ami felesleges.