Maya
-
Kakaduduka #30128 Köszi:) Az igazság az, hogy tényleg nem most kezdtem. Pár éve foglalkoztat ez a 3D téma, elsősorban a filmezéshez gondoltam, hogy jó lenne. Azonban soha nem jutottam semmire, próbáltam gyakorlatilag az összes nagyobb 3D-s programot, de valahogy egyik sem volt az igazi. A legjobban a Max-szal haladtam, de még a modellezést sem tudtam megtanulni, inkább 1-2 nagyon, nagyon egyszerű tutort lemásolni és ennyi. A Mayával is már régóta nézek farkasszemet, főleg azért mert anno elmentem venni egy Max könyvet, és hát Maya lett belőle. Érdemlegeset viszont csak most tudtam csinálni, valahogy most jutottam el arra a pontra, hogy túl vagyok az első akadályon, és az elkészült munka önbizalmat ad. Valszeg az is benne van, hogy meg kell érni ezekre a programokra, 15-16 évesen még ez is lehetett a gond. Most viszont 3 év múlva már úgy tűnik hogy haladok valamerre. Szóval van némi múltam, de ez kb. annyi, hogy megismertem sok progi kezelőfelületét. (tényleg :) )
A háló rész talán a legnehezebb az elején, nem véletlen kell átgondolni a modellezés menetét, mert nagyon könnyen össze lehet gányolni. Ennek a fegyvernek is többször álltam neki mire valami értelmesebb alakot vett fel. Annyira talán nem szép mint kellene lennie, de talán nem is annyira rossz.
Azonnal rakok fel olyat is, ha leírja valaki hogy is kell olyat renderelni :)