Maya
  • Magnificat
    rooney: ment pm

játékra az ati most nyerőbb kevés pénzből, ennek ellenére grafikai munkára talán jobb az nv, mert a cuda-t jobban használja minden, mari ugye csak cuda-ra van, ellenben a legújabb vray-t még nem volt szerencsém kipróbálni, de az elvileg openCL-t használ... nekem a 4670-es atim 1 gigra video rammal kivitte 1680-ban gond nélkül a dirt3-at, csak proci és alaplap kellett alá... emellett legalább 1280x800-ban minden mai játékot bír, pedig kb 2 évvel ezelőtt volt 20k ez a vga...

ramból én nem szállnék el annyira, kezdetnek szerintem 4 giga elég, de úgy, hogy 4 ram slot legyen az alaplapon, és 2x2 giga... emellé ha kell még ram, még mindig bele lehet tenni + 2x4 gigát, hogy legyen 12 giga ramod (2x2 + 2x4). VGA-ból GTS450 vagy 6750 (utóbbi gyorsabb, előbbi cuda-s).
    Prociból viszont mindenképp elgondolkodnék egy 4 magoson ha anyagilag lehetséges, én 20-ért vettem újonnan az 2.9-es Athlon X4 635-ösömet... kevés pénzből nincs nagy választék, mármint intelből talán i3-at lehet venni, ami 2 magos (de HT-s, tehát 4 szálú, és bitang kis proci amúgy, de nekem inkább akkor valós négy mag). normális táp kell (nem gagyi), ami megint csak nem olcsó, de az sem az, ha leég, és nem menti meg az alaplapot meg tartalmát...

szóval én amit vennék:
    márkás alaplap, gigabyte vagy hasonló
    2x2 giga ddr3
    lehetőleg 4 magos Athlon II
    450-500W-os normális táp (pl gigabyte Superb 460, ami nem is túl drága)
    diszkrét vga, gts450, esetleg 460, ha van pénz...
    ssd + nagy vinyó (60-80 GB körüli ssd-k már baráti áron, 20-25k körül vannak, mellé egy 2-3TB-os nagy de lassabb tár, és csókolom...)

nekem most az enyém elég sok dologra elég, a szakdogám képeit is optimalizációs lépések nélkül is a 4 mag azért effektíven dobálta ki (kb 1,5-2 óra volt egy render, 2048x1024, kb 20-25 fényforrás, vray, sok tükröződés, üveg, stb...)