Maya
-
beleütköztem egy fura dologba maya 2012 során, ami már múlt pénteken is előjött, de akkor windows újratelepítéssel (!) megoldódott... azért tettem újra, mert azt hittem valamilyen nvidia vagy python cucc kavart be (nézegettem a python programozást, de ehhez le kellett szedni egy másik python fordítót, azt hittem az volt a gondja a maya-nak). Mindenesetre utána jó volt, de most megint előjött...
a probléma ott volt, hogy NEM volt a render view-ben ikon!. Illetve hát kb semmi sem volt... nem volt kép maga, nem volt csak a menü... nem is csinált semmit... ráadásul a következő hibát dobta:
// Error: displayString identifier "m_renderWindowPanel.kShowRenderDiagnosticsAnnot" does not exist. //
Próbáltam settings törléssel, próbáltam újratenni a maya-t, semmi eredmény...
mint kiderült, van egy renderWindowPanel.mel file a program files\autodesk\maya2012\scripts\others könyvtárban. Ez a file 141 095 byte méretű, de nincs benne ez a kShowRenderDiagnosticsAnnot-t tartalmazó rész... mástól elkért file-ban sem volt benne, mégis hibát dobott rá...
amit csináltam, hogy a maya 2011 hasonló file-jával felülírtam (program files\autodesk\maya2011\scripts\others\renderWindowPanel.mel)... És megjavult!!!!!! De ez csak 129 713 byte, tehát kisebb, mint a 2012-esé. Mivel gondoltam hogy esetleg valami új feature bekapcsoló gombját rejtheti a különbség, ezért összehasonlítottam a két file-t examDiff-el (nagyon ajánlatos, ha két text között keresi a különbséget), ki is hozta, hogy miben más a két file... lényeg hogy a 2012 fájlába belemásoltam a megfelelő helyre a 2011-ben lévő csak ide vonatkozó részt, és így is "jó maradt". Így a file 141 095-ről 141 822-re nőtt (ahogy néztem csak pár biztonsági ellenőrző részben más amúgy a 2012 és 2011 amúgy, tehát ebből adódóan nagyobb a file...
Szóval ez volt a megoldás... beletellt pár órába, mire rájöttem...