Maya
  • Magnificat
    maga az editor a lehetőségek tárháza. tényleg láttam már benne "2d-s" (inkább csak oldalnézetis) platformert is csinálni, megint mások tower defense játékot csináltak belőle. ráadásul a csomagban benne van az iPhone-on futtatható motor is, tehát az udkMobile segítségével akár iPhone-ra is fejletszthetsz (Android támogatás folyamatban, mármint van olyan unreal motoros játék, ami már fut androidon, de ez az udk még nem tudja azon futtatni).

szóval melósnak melós, de az editor nagyon kéz alá dolgozik, legyen az egy effekt, játéklogika, stb... kódolni (mármint c++-ban "játékot írni") nem is kell... ingyen tutor videókat lehet az oldalukról letölteni (szuperek ráadásul), ráadásul az oldalukon van pl tutor-szerűség arról, hogy hogyan csinálj Jazz Jackrabbit jellegű cuccot iOS-re... szóval kevés emberrel is lehet keresnivaló vele, ugyanakkor ha akarsz, nagy AAA játékot is készíthettek vele 100-an is ha akarjátok... és nem csak fps-ben lehet gondolkodni.
    Persze ha valaki eleve AAA játékot gyárt, annak célszerűbb megvennie a motort (nem mindegy, hogy 40 millió dollárból 10-et befizetsz az epic-nek, vagy mondjuk előre megveszed 5-ért a motort (csak mondtam egy számot, nem tudom mennyibe kerül) )...

de mindenképpen nagyon korrekt licensz-szerződésről van szó, amivel tényleg mindenki csak jól jár... a mi kezünkbe is olyan eszközt ad, ami totál up-to-date (a márciusi udk effektjeit február-márciusban promózták a gdc-n).

jah, amúgy már bemásolom ide is, hogy a content manager mit eszik meg gyárilag, hamár egy másik helyre beírtam...:
    Szóval az UDK editora a következő file-okkal egyből tud dolgozni:
    apex binary asset (apb)
    Apex XML asset (apx)
    bink movie (bik)
    collada skeletal mesh (dae)
    fbx meshes and skeletal meshes (fbx)
    material (t3d)
    multichannel sound (wav)
    skeletal mesh (psk)
    sound (wav)
    speedtree (srt)
    statick mesh (ase, t3d)
    swf movie (swf)
    swf stripped movie (gfx)
    texture (bmp, float, pcs, png, psd, tga)
    unreal anim object (t3d)
    unreal package (t3dpkg)
    unreal sequence (t3d)
    unreal terrain (t3d)
    unreal world (t3d)

beimportálod őket a content manager-be, és onnantól ha kell, már húzhatod is be bármikor onnan a jelenetbe a cuccokat. textúrából materialt csinálhatsz, vagy felprojektálhatod a falra, a modellek animációval együtt egyből bekerülnek (fbx-el ráadásul nagyon kényelmes is). mondjuk én még csak statikus modellekkel játszottam, azzal nem volt gond, ette mint kacsa a nokedlit...