Maya
  • Magnificat
    a max is, és a maya is csak egy eszköz. Nem attól lesz egy kép jó vagy rossz, hogy melyik programmal készítették. a profi, nagy studiókban minden program elérhető minden dolgozónak, ha valamit ebben vagy abban tudnak gyorsabban vagy kényelmesebben megcsinálni, akkor van rá lehetőségük átváltani amíg megcsinálják. szóval modellezésben speciel a max erősebb mint a maya, több más dologban meg hol az egyik, hol a másik... de ezek akkor is csak eszközök, olyan mint a ceruza. HB-ssel is lehet iszonyat jó képeket csinálni, és 4b-vel is szarokat. Inkább az lehet az elején döntő, hogy kis kipróbálás után melyiket érzed kézhezállóbbnak. Max alatt elég gyorsan az orrod előtt van minden, a maya-ban többet kell node-ok és menük mélyére ásni, ugyanakkor néha, pl scriptelésnél pont jó a maya felépítése (persze a max-ot is nagyon lehet scriptelni). Szóval az eltérés tényleg csak pár eszköz itt-ott, amivel esetleg valami itt kényelmesebb, vagy ott kényelmesebb...

tanulni meg abból tanulj, amiből lehetőséged van. az a könyv szerintem kezdetnek jó, bár én elsősorban html tutorokból tanultam az alapokat, illetve "rendeltem" régebben pár Gnomon kezdő tutort is. Könyv nélkül is el lehet kezdeni, de hasznos, ha valami magyarul összefoglalja neked a dolgokat. Csináltam ugyan régebben egy MTS videósorozatot (lásd FAQ), de a megadott linken nem tudom, hogy elérhető-e még... levettem róla a kezem, amióta fel lett téve...