Maya
-
a humanIK itt is jól néz ki... promóztak egy falon mászás animációt, ahol csak azt keyframe-elték, hogy a kéz és lábfejek hova kerülnenek és mikor, a többit az IK megcsinálta... és egész pofás volt... főként játékokhoz ajánlják
közben szépen alakítgatom a hotkeyeimet... most már kapott gombot az object mode, vertex, edge, face select mode (bár az object mode csak az így bekapcsolto vertex-edge-face módból lép ki valami miatt). úgyhogy most nem kell nyomnom space->egérrel face mód, hanem shift+w, és kész... utána shift+q, és megint object mode.
másik (mint Peet kollega rámutatott, csak nekem új, mivel eddig is elérhető volt a d-vel, nekem meg kb maya 6 óta append poly tool van a d-n) dolog, hogy egy gombot nyomva át tudom tenni a pivotomat (nem kell insertet nyomnom), és visszatér normál módba, ha elengedem a gombot. tehát amíg nyomom, gyorsan snappelhetem valamelyik vertexhez...
Beast: bake-elhetünk GI világítást játékokhoz. a mellékelt api-val könnyen beépíthető a játékunkba. 2008 óta 40 AAA játékhoz használták már. mutatják, hogy demoként be van építve az unreal engine 3-ba is, és dinamikusan állíthatod a dolgokat udk-ban, és azonnal számolja is ki a jelenetben a gi-t... elég vad, hisz eddig a GI-t külön ki kellett számoltatni, amikor beléptél a játékba. itt meg most szerkeszteni is lehet a pályaszerkesztés közben... ennek köszönhető, hogy már ha az anyagok is fényt bocsátanak ki, akkor annak is lehet királyul látni a gi-ját realtime.