Maya
-
Philippos #29597 Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem tőletek. Most kezdtem Mayával foglalkozni, eddig Max-oztam. Szokásomhoz híven először végignyálaztam a Mayás tutorialokat (animáció, rig), majd ezután elkezdtem videotutorokat nézni. Az egyik ilyen tutorban az előadó egy karakter vállvértjén riggelésnél kiválaszt két vertex-et, majd mond egy billentyűkombinációt amivel kizárólag a shoulder vertexeit jelöli ki. Ránézésre hasonló, mintha soft selection-t használna, csak a vertexek közt nincs influence. Annyi még, hogy a hotkey shfit+..... De egyszerűen ezredjére sem értem a második szót. Megnéztem a Mayás hotkey-eket is, neten is keresgéltem de nem találtam. Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.
Egyébként a 24 órás limit miatt olvasgattam a fórumotokat tegnap,és örülök, hogy rátaláltam.
Üdv, Philippos
U.I:: Egybént ez a tutor a Digital Tutors: Animating Next Gen Character in Maya 2. cd-jén talán az utolsó video. (Igen olvastam itt, hogy a DT-riggelési tut-ok nem olyan jók, mint a Gnomon-osok, de ezt már nem hagyom félbe).