Maya
  • imp99
    Egyetértek...

Erre reagálva én is úgy gondolom, hogy mivel mindenki csak ezt hajtja, hogy de szar, így szar MO ezért már mindenki el is hiszi. Birkaeffekt. Tény hogy van 2-3 gond, de minden szar.
    Egy jó példa...a BKV-t sokan szidják sok olyan is, aki más tömegközlekedési rendszert nem is látott. Elárulom, hogy Európában az első 3ban benne van az éjjszakai járatok összehangoltsága és sűrűsége. Amsterdamban egy járat éjjel össz vissz 3X jár és kész. Itt Glasgowban 3 különböző busz társaság van és persze ha veszel bérletet csak az egyikre érvényes. A legsűrűbben járó busz is 12 percenként jár és nem mondanám gyorsnak. Jah és mire rájöttem hogyan működik maga a rendszer kb 2 hét volt, mert abszolúte nem egyértelmű és interneten sincs normális leírás, sem megállótérkép. (erre a googlet kellett használnom). A zebránál is baromi sokat kell várni míg átenged.
    Mindig amikor elkezdünk sorolni jó dolgokat, mindig több ország legjobb tulajdonságait hozzuk fel. De ezek tények mindenhol vannak jól működő és rosszul működő dolgok. Az iskoláztatásunk messze kimagaslik akármit mondanak a hírek v reklámok én akárhol jártam MO kívül általános egyszerű dolgokat nem tudnak emberek idekint. Sokszor csak csodálkozok mennyire alap dolgokat sem tudnak. Otthon meg alapnak számít.
    És nem utolsó sorban gondoljunk arra vannak országok, ahol meg aztán még rosszabbul mennek a dolgok. Elég csak tőlünk kicsit keletebbre menni.