Maya
  • Obicsek
    Gi...hmm... én csak annyit jegyeznék meg, hogy először direct világítással kell jól (korrekten, érdekesen és úgyahogy szépen derítetten, gondolok leginkább a reflexekre) kinézzen. Utána jöhet AO... ha még mindig nem elég szép a jelenet, vagy durva realizmus kell akkor jöhet finalgather (vagy ahhoz hasonló algoritmus). Az esetek 99%ában annak már elégnek kell lennie... én csak annyit mondok, hogy melóban még egyszer nem kellett soha photon alapu GI-t használjak. Egyszerűen túl lassú és túl keveset ad hozzá a jelenethez. Ha renderelsz 100 framet, és egy frame renderidejét akár csak 10 perccel megdobja a photonmap generálása, azalatt az idő alatt olyan szépre belőheted a direkt világítást, hogy ihajj... ami később rendezhetőbb (odajön a sup és aszongya, hogy erre a falra nem kérek ennyi reflexet... photon mappal ezt necces megoldani), gyorsabb és kevesebb a "há ez meg mitő lett ilyen" faktor.

Szerintem. A kép világításának 90%át a jelenlegi munkámban a direkt lámpák adják, és csak a maradék fill-t adja a GI. Azokra a részekre, amiket lámpával már baromira nehéz vagy lehetetlen bederíteni. Aztán lehet, hogy hülyeséget beszélek... archviz-t sose csináltam komolyabb szinten.