Maya
-
Kakaduduka #29351 Sziasztok!
Ahogy most olvastam itt az utolsó pár hozzászólást, látom nem csak nekem van ilyen gondom. Kezdő mayás vagyok, előtte maxban próbálkoztam. Viszont a renderelés ott sem volt épp a szívszerelmem. Egy tutor alapján csináltam egy pár bútorból álló képet (két fotel, asztal, szőnyeg), amit mental ray-ben szeretnék renderelni, meg a tutorban is így volt. Fényforrásnak két area light-ot tettem be. Mindent beállítok ahogy a leírásban volt, viszont valami irtózatosan sok időbe telik lerenderelni, nem is vártam eddig meg. A leírásban az illetőnek kb. 7 perc alatt megvolt, nem is olyan kis felbontáson, nekem ez final gather nélkül 640x480-ban sikerül kb. A konfigum olyan mint amit Matahari leírt, gondolom neki is akkor i3 van szolgálatban. Kérdés, én rontottam el mégis valahol valamit, vagy ez ilyen időt vesz igénybe? A másik meg, hogy nálam egy 100%-on pörgeti a masinát, szinte már a windows akad. És már a maya sem reagál semmire. Ez normális? Csak hogy el tudjam helyezni magamban mégis mi vár még rám a tanulás útján...:D