Maya
-
Imp: engem meg esz meg az irigység :D fotós-videós blogot kéretik vezetni :D
streetRoyal: nem tudom hol voltál az előző sok évben, de igen, angolul akkor is érdemes penge módon megtanulni, ha az ember csak kukát ürít. bárhol, ahol számítógéppel kapcsolatos valami, iszonyat fontos.
én speciel jó angolosnak tartom magam, de nem azért, mert olyan veszett tökéletes lenne mondjuk a nyelvtanom. Merek és tudok beszélni (nagyon fontos!), eltársalgok bárkivel bárhol (max egy kis lelki rákészülés kell eleinte, mert pl itt az angol anyanyelvű tanárommal is marha jól elcsacsogtunk onnantól, hogy leküzdöttem az első 30 másodperc izgalmat (ha pedig tudom, hogy 30 sec múlva beszélgetni fogok, akkor már megy elejétől fogva). ezért sem izgulok különösebben azért, hogy elvileg (ha a határidőt nem késem le) márc. végén nyelvizsgázok... később lehet, hogy még a felsőnek is nekimegyek (azért arra már készülni kell).
de ez azért fontos, mert elképesztően nagy tudás van a neten, csak érteni kell... ehhez pedig az angol a legjobb választás. már maya-nál is szinte minden benne van a súgóban, ha valami módszer kell, ott vannak a fórumok, stb... megérted a hibaüzeneteket, külföldi munkavállalásnál pedig alapvető a stabil angol. szóval a mai világban mindenkinek kell tudnia szerintem angolul! (meg nem árt még egy nyelv, tehát a magyarral együtt 3 már remek, de 2 az elég fontos)