Maya
  • Garou
    power750z:

Ezt a bitmaposat nem ertem, a material color-file attributumanal kapcsold ki a szurot (a file ablak folott lesz, alapbol quadratic), ez segithet, vagy alacsony felbontasu a texturad, vagy passz...

A vertexes torzulasos tortenet: Szoval az adott face-nek vannak UV koordinatai, amik behataroljak a textura azon reszet, ami az adott face-en megjelenik. Alapbol ezek az UV pontok statikusak, tehat ha te elnyujtod az adott face-t, attol az UV pontok meg "ugyanott" vannak az UV editorban. Ezert nyulik. Mivel bolcsesz vegzettseggel estem be erre a palyara, ezert nem tudom jobban elmagyarazni. :) Nyisd meg a Window-ban az Uv editort, nyomj a modellre egy planar, vagy egy automatic mappingot (modell kijelol, create UVs menuben valasztasz utana), aztan akkor latod az editorban, hogy mi a tenyalladek. Jobb klikk-UV, aztan az editorban lehet tologatni a pontocskakat, meg figyelni, hogyan jelennek meg. Ha meguntuk, akkor Magnificat UV tutorja kovetkezhet tanulas ugyileg, (lasd Faq) es akkor utana mar nem lesz para. :)

Ha van penzed tanfolyamra, akkor menj persze, megtanitjak a dolgokat rendesen. Itt kozulunk senki nem volt ha jol tudom. Ha nekem lenne annyi penzem, akkor ket zsak Digital Tutors/Gnomon videot vennek rajta, azokat sokszor ujra lehet nezni. De ez en vagyok, es en mar sokszor tevedtem. :)