Maya
-
Sajnálom, ha így ellenségesnek vetted. Talán rosszul fogalmaztam. Én a fénybe kötöttem bele. Illetve megemlítettem később a GND szűrőt. Nagyapám fotós volt, neki volt minden ilyen frincfranca, ami sajnos most már nincs meg, mert nagyanyám eladogatta az összes cuccát, pedig milyen jó lett volna az most nekem. Rengeteg tájképet fotózott, amihez a felező GND szűrőt használt, illetve úgy tudom készíttetett is magának egy olyat, amin középen volt egy hasáb méretű folt, gondolom ajtókhoz, meg ablakokhoz kellett neki, mert rengeteg ilyen témájú képe volt.. Azért említettem, mert szerintem photoshopban, vagy nukeban marha egyszerű lehet kihozni ezt a filtert. Legalábbis PS-ben biztos.
A követ meg csak megemlítettem. Pár csempézésen és burkoláson már én is túl vagyok. Szám szerint tízen. Volt ahol segédkeztem, volt ahol csak néztem, mert én voltam a megrendelő. Találkoztam már Romániából jött mesterekkel és magyar kontárokkal is. És a magam közel 29 éves tapasztalatából azt a következtetést vontam le, hogy a nagyobb annak ellenére, hogy szép és jól mutat, még nem biztos, hogy praktikus is. Ráadásul most megint kéne csempézni egy falrészt, mert a vécé mögött csőrepedés volt és majd ledől az egész, de szerencsére a fuga meg tudja tartani a csempét. Heh. Az meg a másik jópofa dolog, mikor nem bontják le az előző követ, hanem simán csak ráburkolnak. Küszöb meg ugye így sehol. Persze az árát elkérik, mintha bontottak volna.
(De ha szabad ilyet apró betűvel megjegyeznem a szerződés alján, néha napján mindenkinek megengedhető, hogy kicsit negatívan lássa az egész tetű világot. Pontosabban a rendszert, mert a világgal mint olyan semmi,de semmi bajom nincs. Az univerzum úgy tökéletes, ahogy van.)