Maya
-
hát én már letettem régebben a töltelék tantárgyakat, már csak a csúnyák maradtak :) ennek ellenére büszke vagyok rád schorby, nem semmi munka lehetett így sem benne :) hidd el, átérzem, mi meló lehetett, a matekszigó megint csúszott köv félévre, de úgyis a matek résszel volt mindig problémám.
Mert igen wwolff, hiába készülök infósnak, kell érteni matekhoz is, vállalatirányításhoz is, szervezéstanhoz is, és hogy ne legyél totál kocka, filozófia sem árt az embernek. elektró kell, hogy megértsük alap szinten a dolgokat, automatika, digitális rendszerek dettó... az összes tantárgy együtt véve ad egy szemléletmódot, ami hasznos a későbbiekben. hogy el tudj kezdeni pl gazdasági programot írni (mégha magát a gazdasági dolgot nem is vágod fejből). vagy ha tudod, hogy ezt kell kódolni vagy azt, tudd, hogy milyen matek kell mögé, célszerű-e úgy megcsinálni vagy nem... emellett ne legyen az ember túlságosan is "szakember" az adott területben, legyen egy kicsit nyíltabb... és ami tényleg a legfontosabb: terhelés. az utóbbi 1-2 évben megtanultam az egyetemen 80 dolgot átlátni egyszerre, szabályoktól kezdve tantárgyakon át munkáig... megtanultam egy programozási nyelvet asszimilálni pár nap-max hét alatt...
Én sem akarok leszólni senkit, nagyon sok olyan ismerősöm van, aki nem lett egyetemista, és nem is akart az lenni. Tesóm 10 évvel a diplomázása után, munka mellett döntött úgy, hogy levelezőn visszaül a padba. ha most kellene kezdenem az egyetemet, én sem kezdeném el, max később... kicsit sok volt már ennyi suli egymás után, megállás nélkül (26 vagyok, és folyamatosan suliban ülök már 20 éve, mindamellett hogy vagy 2 éve dolgozok is mellette)