Maya
-
Sziasztok, BÚÉK mindenkinek! 3 hónapomba telt, mire összeraktam egy új gépet, mert a régi Murphy törvénye szerint összeomlott, atomjaira hullott, meghalt, kilehellte a lelkét. A probléma viszont még mindig a régi. Hm...rosszul fogalmaztam. A project még mindig a régi, kis változtatással.
A téma: Egy perc időtartamú üldözési jelenet forgatása. Tutorom megengedte, hogy animáció helyett állóképekkel dolgozzam, ami valamennyire leegyszerűsíti a projectet, de modellezés így is elengedhetetlen. Magni talán emlékszik, csinált is nekem egy bögre tutorialt, a bögre és az asztal meg is van.
A sztori: Esti konyhai kép. Az asztalon só, bors, váza virággal, egy doboz tojás, egy fél liter műanyag dobozos tej,"idill". Új jövevény érkezik egy zöld paprika képében. A "Közösség" nem állhatja a betolakodót, meg kell halnia. A tej vállalja magára a gyilkosságot, és agyon akarja lapítani a paprikát. sakhogy a paprika erős, a tejes doboz behorpad, ahogy ráugrik, és dulakodás közben lelök egy tojást, ami "meghal" a földön.
Nagyjából ennyi lenne, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a modelleket csak egyszer kell létrehozni és nem kell animálni, hanem másodpercenként kb 4-5 kameraállásból jpeget menteni, amit aztán majd aviddal összevágok és mehet alá a hang effect és a zene. 60 másodperc, mega projectnek tűnik. Főként, hogy fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá:) Na jó, megvannak a képek, amiket mintának szánok, de már a beimportálással bajok vannak. létrehoztam egy poly planet és textúrának beraktam pl a paprika képét, hogy majd körberajzoljam és revolve, de szanaszét csúszott a cucc. Tudom, nagy kérés, mindenkinek meg van a maga baja, de baromi jó lenne, ha valaki tudna segíteni a projectben, rettentő hálás lennék. Skype-om van, az msn-t letiltották valami vírus miatt, na meg persze itt is vagyok a következő egy hétben kb, ugyanis ennyi időm van létrehozni mindent. A háttérrel még nem foglalkoztam, de korábbi tapasztalataim alapján egy hdi-t be lehetne rakni, a környezet annyira nem is fontos, hogy reális legyen, a lényeg a sztori és a hang utómunka, amit majd pro toolsban kell a suliban összerakni. Előre is köszi