Maya
-
Wwolf, fogó modellező tutor alapján csináltad?:D
amúgy szép, mutathatsz róla wire-t is a kíváncsiság kedvéért meglesném, hogy hogy néz ki.
szerintem a maya annyira egy egyszerű és logikusan felépített program, hogy a tutor sok esetben felesleges hozzá. Ha van egy alap tudásod, márpedig az emberek többségének itt már megvan, akkor pusztán próbálgatással, kísérletezéssel ki tudod tapasztalni, hogy mi hogyan működik, és egy pici kreativitás kell hozzá csak, hogy tudjad, ezt mire fogod tudni használni majd.
Nem értek a fluid effecshez, sose láttam róla olyan tutort, amiben megmutatták volna, hogy azt, amit meg akartam benne csinálni, hogyan kell. Megnéztem a visorban található 2-3 példafilet, átfutottam a beállításokon a helpben, és próbálgattam, hogy melyik milyen eredményt ad, ha elcsavarom. Nagyon béna vagyok hozzá, de amit tudok, magamtól tanultam meg, és nem sírtam tutor miatt, mert a megrendelőt ez nem fogja érdekelni.
Gnomon tutorok azért sokkal jobbak bármi másnál, már művészi szemmel közelítik meg a grafikát, nem technikai maszlaggal. Ott a help, használjátok a technikai cuccokra. Művészi oktatást viszont nagyon nem nyújt semmi más. Gnomon viszont nagy hangsúlyt fektet erre, anatómiai oktatás, kompozíció, szín elmélet, történet mesélése és még sorolhatnám. Ezek alapjában sokkal fontosabb dolgok, mint az, hogy tudjad, hogyan kell raytrace árnyékokat vetni, vagy jó minőségű GI-t használni.
Nagyon nem tetszik a te hozzáállásod Berlinboy, mert ezt így még csak hobbinak sem lehet nevezni, ez a kipróbáltam és nem ment kategória.
Imp, assetsre én azt mondom, hogy nézd meg a helpet, én is néztem, fasza, aztán próbálgasd. Egyszerű.