Maya
  • Garou
    Sparrow:

Nem megy a német annyira, de az itteni sváb nyelvjárás egy külön téma, a nyelvvizsgám megvan, most frissítek. Az angol is megvan, azon beszélünk.

Jelentkeztem, felvettek, mivel egy nap alatt megcsináltam nekik egy komplett autót a tesztnapon, meg utána az iránymutatásuk alapján egy modellt otthon, amin látszott a fejlődés. A sebesség volt a döntő, meg annyira rossz nyilván nem voltam, viszont itt az élő fába is belekötnek, így mindenképpen kell felzárkóztatás. Olyan dolgokat néznek, amiket képzés nélkül elég nehéz meglátni szerintem, persze biztos vannak zsenik, akiknek sikerül.

A cég ahol vagyok konkrétan a Merci-Porsche koncept designereivel dolgozik össze, ott rajzolják meg a dolgokat, aztán itt csinálnak belőlük pár 3D változatot, amiből hónapok alatt majd a fejesek rábólintanak az egyik verzióra. Addig visszadobják, meg kijönnek az artistok ide, tehát övék a végső szó, de egy ilyen kasznit komplett csapatok dolgoznak ki, én egy fogaskerék leszek csak. :) Az előre dolgozás designok terén több év.

Illetve egyéb sportkocsikat (olaszokat is) scannelnek be (az egy nagyon komoly cucc), és azokra tervez a cég kiegészítőket. Itt nagyobb a mozgástér, de az egy másik részleg. Van aki semmit nem csinál egész nap, csak a bescannelt NURBS modelleket pucolja ki.

Poly modellezés csak itt van a konceptnél, mindent Surface modellezőkkel tolnak egyébként.

Megkérdeztem, hogy ment a válság alatt, de hülyének néztek. Semmit nem dughatok be a gépbe, vagy tölthetek le, a net korlátozva van, kamera figyelget, de amúgy oldott a légkör. Egy hónapja léptek Maya 2011-re, emellett még Mudbox van felrakva. Bonus tools meg a Zen tools kötelező, többi plugint adják később. Próbaidő fél év. Szólnak, hogy miről nem pofázhatok, de egyébként nincs para.