Maya
  • Magnificat
    hát polymodellezésnél végülis két nagyon alap módszer van (bár ezek elég egyek)... az első esetén primitíveket hozol létre, éleket adsz hozzá, és ezeket mocorogtatod, míg a másikban create polygon tool-lal saját magad által meghatározott alakot (sokszöget) hozol létre, ezt extrudálod kedved szerint... én a kettő közöttit szoktam, egy poly plane primitívet teszek le, ami ugye egy face 4 éllel, és az éleit extrudálgatom és mozgatom a vertexeit utána mélységében is... ezzel viszonylag jól kézben tudom tartani a bonyolultabb formákat is, viszont tetű lassú vagyok vele néha... szóval ez sem jó... igazából a poly modellezésben az még a jó, hogy nincs olyan marha sok eszköz, bár a nurbsot nem ismerem annyira, hogy mondhassam, hogy könnyebb/nehezebb nála... nagyon régóta poly a modellezési irányom, mostanában szoktattak rá becses barátaim a subd-re is :)

amúgy az ep curve-vel revolve-olt felületeknek is bőven megvannak az előnyei, elég jól karban lehet tartani magát a formát, bár átkonvertálásnál úgyis veszthet részletet...