Maya
-
Azért a modellezés részébe belevágnék, aztán meglátjuk, meddig jutok vele. Mag-nak már írtam, hogy nem egy nagyon szofisztikált dologról van szó, ami a dolog animációs részét illeti, két tárgy kergetné egymást egy asztalon, szóval semmi emberi mozgás, csontozás nincs tervben, pont azért, mert kezdő vagyok, de amint említettem, egyelőre én is a modellezés részénél tartok, illetve kezdtem el, és máris beleakadtam az első problémába.
Lemodelleztem a bögre testét, és néztem tutorialokat a fülét illetően, de egyik sem részletezte, hogyan is illesztem a fület a testhez, illetve csinálok belőle a végén egy objektumot (ha kell egyáltalán egy objektumot csinálni belőle, a texturázásnál mindegy lenne, mert egy színűre szeretném majd). Én úgy próbáltam, hogy miután megvolt a test, oldalnézetbe kapcsoltam, letettem egy ep curve-t és annak mentén extrudáltam a face-t. Megnöveltem a szegmenseket és egész pofás lett, csak mintha el lenne deformálódva. valószínűleg mert nem a face közepén volt a curve, illetve nem állt teljesen síkban??? Szóval ha valaki tud ebbenn segíteni, azt megköszönném, ha küldtök linket olyan videoról vagy akármilyen tutorialról, ami foglalkozik ezzel, az is segítség lenne. Köszi