Maya
  • Peetmaya
    A vicc az Mag, hogy ezeknek a tooloknak a feléről már beszéltünk msn-en, én javasoltam, te meg lehurrogtál, hogy neked van saját módszered, és neked az a kényelmes...

Ibor, ha nem olvasod a fórumot, nem tudod mi történik, ennyi. Ha meg unalmas, akkor ne olvassad egyátalán.

Montressor, bocsi, hogy nem írtam semmit a kompozitos, passos dologgal kapcsolatban, közbejöttek dolgok, amik sajna nem tűrtek halasztást, és most is épp rohanásban vagyok, de gondoltam írok mostmár. Szerintem nem kell passokkal vacakolnod, elég a beauty, és max egy specular with shadow, meg persze az AO. A többit eléggé feleslegesnek érzem ennél a képnél, nem használod ki az általuk nyújtott lehetőségeket. Próbáld meg ezen 3 pass alapján némi színkorrekcióval meg apró effektekkel felturbózni a képedet, ide egy pici glow, oda egy kis lightbloom, kontraszt állítás, shadow-highlights stb stb.

Mataharii én azért javaslom neked a poly modellezést, mert MR mindent polyban renderel. Persze felismeri a nurbs és a subd objecteket is, de a renderkor ezeket polyvá tesszalálja, úgyhogy végeredményben minden poly lesz. Nincs olyan felület, amit ne tudnál polyval megcsinálni, amit meg könnyebb nurbssel, azt meg mindig át tudod konvertálni, szóval minden előnyt ki tudsz használni. Nurbs amúgy alapesetben forgástestekhez a legjobb, illetve néhány curve és boolean operációhoz, de erősen elgondolkoztam azon, hogy zbrush 4 már ott tart, hogy tulajdonképpen majdnem minden modell elkészíthető benne. Persze Zbrush overkill lenne lowpoly gyártásra, zbrush egy highend modellező program, szóval ha valaki ezt használja alap eszköznek, akkor valószínű high poly modellezés a cél.
    1 perces animáció november-december? Szeritnem ne alapozz a maya-ra, mert tapasztalatlan vagy, de amúgy kivitelezhető lenne, ha nem ez lenne az első projectet és nem most tanulnál modellezni...