Maya
-
A 2. tutorban poly modellezés van, azzal szerintem elég jól el lehet kezdeni a dolgokat.
Amúgy a sulis projekted sok dologtól függ... írtad, hogy novemberben kezdődik a projekt, de nem írtad mennyi ideig tart. Ebből adódóan nem tudom, hogy mennyi időd lenne rá, meg hogy mire kell rámenned, hogy élethű legyen-e a kamerán belül látott (animáció + dinamika + renderelés + kompozitálás), vagy csak animáció. Egy, már meglévő, relatíve rendben lévő autóra Rig-et (parasztul mondva amivel animálni lehet majd) nem olyan gáz, anno csináltam hasonlót a busz alvázára próbaképp... Semmiképp sem olyan bonyolultságú, mint egy emberi testet becsontozni, besúlyozni, és animálni, itt sok részt lehet pusztán scriptekkel vezérelni szerintem (no mert persze attól hogy egy kicsit foglalkoztam vele, még nem lettem kicsit sem hozzáértő ettől...)
Szóval ha elég csak valamennyi realitás, és neadjisten még a kocsit is letöltöd valami ingyenes helyről, ha találsz, akkor nem olyan vészes munka 1 percet létrehozni, még akkor sem, ha kérsz egy kamerát, felveszel egy parkolót mondjuk (megadott kritériumok szerint, felkészítve a matchingre, mint lent említettem), és egy letöltött jó (vagy neked ajándékozott, vagy általad kreált) autót fogsz rajta mozgatni, és rákompozitálni (valami gyors car shaderrel, meg fake tükröződéssel, nem az élethűség a lényeg, hanem hogy megoldható). Persze ha lehetetlen kameranézeteket akarsz (pl felülről mutatva a kocsit), akkor ez esetedben nem megoldható, ekkor csak digitális lehet a környezeted is, ami bonyolítja a dolgokat, de minden csak attól függ, hogy milyen grafikai színvonalat kell elérned (hiszen szinte szimpla kockákkal is lehet történetet mesélni, jó vágással és kameraszögekkel), és mennyi idő alatt...