Maya
-
ezt produkciós munkáknál úgy szokták, hogy betesznek egy mirror ball-t a felvétel helyszínére, készítenek róla egy nagyfelbontású fényképet, amiből majd hdri-t generálnak és később ezt használják fel a tükröződések rendereléséhez. a te esetedben nem tudom hogy tudnád jól megcsinálni, hisz erre nincs lehetőséged. annyit tehetsz pl, hogy egy fél cylinderre kifeszíted az animációt, kikapcsolod a visibility-t emg a cast shadow meg ilyen hülyeségeket, hogy csak a reflectionben játszon szerepet, és kb úgy helyezed el a modelled körül, hogy nagyjából azt tükrözze vissza róla, ami a jelenetben van. jobb ötletem nincs sajna.
montressor, nekem semmi gondom a 64bites win7-tel, minden fut rajta. a spore egyik kiegészítése nem ment, de emiatt nem fogok sírni:) ráadásul a render gyorsabb win7 alatt mint xp alatt, és szintén gyorsabb 64biten mint 32-n, a többi előnyét már korábban ecseteltük.
adaptive samples 0-2 legyen, alpha contrast vagy 0.1 vagy 0.05 vagy a kettő között, ez az élességet határozza meg, a filter mitchel, ha nagyon éles képet akarsz, ha picit elmosottabbat, akkor gauss filter. final gatherre én mondjuk ilyesmit javaslok: accuracy 200, point density 0.5, interpolation 20 secondary diffuse bounces 2. nekem ezzel már elég jó eredmények szoktak születni.
ilyen se volt még velem, de már nagyon várom a telet, ez az idei nyár nagyon kikészít, iszonyat meleg van, elviselhetetlen:(