Maya
  • Magnificat
    amúgy megvettem az új telefonomat. LG Optimus GT540, mint írtam, 600 MHz-es proci van benne, dedikált 3d procival (ami az egy szem leszedett játék Raging Thunder 2 játékot elnézve azért nem egy asztali kártya, de jól viszi ezt a játékot. ). Aktiváltam rajta egy napi netet, amivel leszedtem pár programot (Operát, mivel az 90%-kal tömöríti az adatokat egy központi szerveren, filekezelőt, stb...). Gyárilag olvas doc-ot, pdf-et, xvid-et, divx-et, stb... a 3"-os kijelzőn teljesen élvezhető volt a Korgoth of Barbaria (ami 576x432-es felbontású). Alapból 3, 5 vagy 7 asztalod lehet a kijelzőn, ezek között lehet váltogatni, és kitehetsz rá amit akarsz. Nálam 5 asztal van, ebből az egyiket a médialejátszónak dedikáltam (így nem kell menükben szédelegni, ha zenét akarok hallgatni). Nagyon testreszabható, kényelmes, bár ez az első érintőképernyős telefonom, és szokni kell még egy kicsit. Szép képe van nagyon, dacára hogy nem AMOLED (ami vagy 1,5x-es szorzóval látta volna el). A GPS-t még nem sikerült működésre bírni, lehet hogy jobban szabadban kell lennem vele, vagy mindenképp net kell neki (mivel tud A-GPS-t, de nem tudom, hogy sima GPS-ként használható-e). Amúgy szépen vitte a 150 megás PDF-emet, úgy váltogatott a 10 megapixeles képek között, mint a szél, van rajta WiFi (bár hotspot-ot még nem tudok a környékünkön). netezni rajta meglepően kényelmes. Nyomogtam vagy 1-2 órát, mindent megtaláltam rajta elsőre, és sikerült nagyjából kitapasztalni a dolgokat. Szóval kemény kis dög :D Már csak venni kell hozzá egy 8 giga körüli memóriakarit, mivel a hozzá adott (és a régimben is lévő) 2-2 gigás kártyák azért nem olyan hatalmasak. Pár zene, videó, könyv és be is tellt :). Jah, apropó zene: kénytelen leszek átnézni a zenéim id3 tagjeit, mivel itt elég erősen használatba vannak véve. Bár szerencsére van mappánkénti válogatás, amivel egy kupacban tarthatom azokat a zenéket is, amiknél az előadó mondjuk más és más (pl OST-k esetén).