Maya
  • Magnificat
    Hát nálunk 3k-ba kerül a kábeltévé, ezért van kb 45 csatornánk, amiből persze elég sok olyan van, amit sosem nézünk. Az MTV (music television) új nálunk, így néhány műsort elcsípek benne (tini mamik és hasonlók :D). Napi kb 1-2 órát van bekapcsolva a tv, akkor a már említett csatornák vannak főleg bekapcsolva. Néha csak háttérnek, vagy amíg várok a gépre (vagy restart, vagy valami műveletre), addig is nézzek valamit. Bár ami a leginkább irritáló, az a műsorelőzetes-séma manapság ezeken a csatornákon, miszerint mindenből valami béna rímet kell faragni. Hogy az tényleg mennyire szokott idegesíteni, az el nem mondható (ráadásul noha jó adókról van szó, hátrány, hogy marha gyakran van reklám rajtuk, óránként 3-4x... ) Nah mindegy, már sokat offolok...

Rooney: hát, igen, foglalkoztam (régen, és talán csak egy napot osszesen :D). Annyi volt, hogy elindítottam a Boujou nevű progit, beimportáltam vele egy általam fényképezőgéppel készített videót (640x480), lenyomtam az automata camera matching gombját, ami hatására ha jól emlékszem olyan 1-2 órát molyolt a gép, hogy lekövesse az általa megfigyelt vagy 100 pontot, hogy hogy mozog, majd a végén kaptam egy lokátor-felhőt, egy videót tartalmazó plane-t és egy kamerát tartalmazó jelenetet. A lokátorfelhőre tettem nagyolva egy plane-t (ha a kamera és a felvétel jobb lett volna, nem egy felhőként jött volna ki az asztal teteje, hanem pontosabb síklapon elhelyezkedő lokátorokként). A plane reprezentálta az asztal lapját. Erre tettem még pár kockát és golyót, bedobtam egy gyors bevilágítást, a plane-re pedig olyan shadert tettem, ami átlátszó, csak felfogja a rajta lévő golyó és hasonló cuccok árnyékát. Lerendereltem a kiszámított kamera képe alapján, és kész. Ez a nagy foglalkozásom vele :D
    Az eredmény még innen mindig elérhető