Maya
-
Elég lenne az is, de nem a hatékonyság volt az elsődleges cél, hanem a hard surface modeling. Tehát pl a csavarhelyek a féken, relatíve dinamikus felniforma, stb... Most csak indok nélkül, kedvtelésből modellezgettem, csak a formáért, meg hogy gyakoroljam hogy az íves dolgaim lehetőleg ne legyenek horpadtak, és lehessen szépen subd-síteni őket (tehát mindenhol ott legyen az extra, éltartó él...). Amúgy ha fel lesz valamihez használva, nem feltétlen lesz smootholva használva a féktárcsa, csak épp meg van rá a lehetőség.
A gumi igen, 50k, mivel a minta gyakorlatilag 3 darabból áll. Smooth nélkül egy komplett kerék 98k körül van.
Wire
Ahol sötét és vastag a vonal, ott több él van közel egymáshoz :D
Smooth azért került rá, mert a vray hirtelen nem vette be a szimpla, 3-assal subd-sített modellt, de mégis mutatni akartam, hogy dolgoztam rajta :) Amúgy rengeteg bevel is van a modellen (az egyik kedvenc módszerem arra, hogy élt létesítsek egy határozni kívánt másik él köré. Szóval a boolean akkor is használható :) Egyetlen egyszer sem volt most se gondom a boolean-nel, pedig az eddigiekhez képest elég hanyag modellek esetén is alkalmaztam, és csak utána tisztítottam meg a wire-t...
Amúgy egy Audi R8-on is gondolkodom, ha nekikezdek, akkor ez lesz majd a felnije... Amúgy önállóan sem rossz.
Szóval összességében főként azért készült, mert már rég modelleztem olyat, amilyet akartam, ráadásul gyakorolni kell a smootholható / mudbox-zbrush-ba tehető, hard surface modellek készítését :)