Maya
  • Garou
    Vannak taktikák, én általában fejben átgondolom, mivel jutnék előbb eredményre, és azzal a módszerrel modellezem le az adott részt. Illetve a cél szentesíti az eszközt, ha nem topológia versenyre megy, viszont határidő van, akkor egyszerű a döntés...

Itt van két wire, főleg a low verziónál is észrevehető, hogy simán benne hagytam háromszögeket. Mániám a négyszögesítés, de mivel mudboxba úgysem megy, illetve a háromszögek sokszor szebb íveket adtak, bennehagytam. Lehetett volna játszadozni jócskán az edge-ekkel, hiszen egy modellen mindig van mit faragni.

Általában az alap low mesh megcsinálom, és után nem kezdem el egyenként kidolgozni végleges állapotúra a részleteket, hanem egy kicsit minden részleten sorban finomítok lépésenként. Tehát nincs olyan, hogy a kocsi segge még kidolgozatlan low poly, de az eleje már kész, hanem sorban kötögetem bele a plusz éleket az egész modellbe... nincs benne semmi ördöngősség.

Figyeljük meg a low verziónál, ahogy voltam akkor balf*, hogy valamikor kiextrudáltam az ajtó közepe táján alul a polykat (és csak smooth+save után vettem észre persze). Mivel csak 20k-s képet tudok feltenni, kicsit homályos, sorry.