Maya
  • Zocsi
    Hehe... a sok kis... Mind 1
    Lenne 4 kérdésem!!! Nem tudom mennyire komolyak, vagy komolytalanok, de érdekelnének... :-]
    1. Hogy tudok olyan Lightning Fog-ot csinálni, amelyben, ha a fényforrás előtt van egy object. akkor körvonala árnyékot vet, tehát ott nem látszik a L.Fog? Hát ez így nem túl érthető... PL. az életben, ha köd van, és rávilágítassz egy testre, akkor az a része, amely a fényforrással allantétes oldalon van árnyékot vet, de nem csak a földre, hanem a ködben is...
    2. Robbanást, hogy lehet kreálni a Maya-ba?
    3. Esetleg ha tudja valaki a lézerimitáció receptjét az is érdekelne, tehát, hogy lehet lézerfénynek megfelelő fényforrást kreálni, vagy lehet, hogy rossz helyen járok... Ezt fényforrással kell egyáltalán csinálni. Ha tud valaki szép sima lézervényt (olyan ami látható, ill. olyan aminek csak az eleje és a vége, a két kis pont :-] ), akkor engem ezenfelül még érdekelne, hogy annak van e Noise értéke, tehát, amivel nem túl összefüggővé lehet, tenni. Mintha füstbe világitanánk vele...
    4. Renderman említett 1* nekem, hogy van a Maya-ban beépített égbolt és légkörkreáló cuccos. Amivel élethű háttereket lehet összeütni. Nos, ezt hol találom, és hogyan kell használni.?

/Ezeket a MAYA 3.ban hogy kell, mert amint látom itt már mindenki 4.-el nyomul, csak én nem, nembaj még maradok ennél, addig amíg ezt sem tudom megfelelő hozzáértessel és mélységgel kezeli, addig nekem ez is bőven jó!!!/

Ja, Renderman: A 3dga-t csak havonta frissítik???
    Jajj, még van egy, amit a PDF filok alapján valahogy nem tudtam régebben megcsinálni, és nem is foglalkoztam vele már régen. Mind1. A lényeg az, ha szőrt modellezek, hogy lehet azt megcsinálni, mintha egy irányból szét fúná minden irányból. Ezt a PDF fileban úgy illusztrálták, hogy volt egy Plane és rajte cőőr. A Plane közepétő kifelé minden irányben elfekszenek a cőrszálak. Nos, ezt hogy kell, mert nem lehet túl nehéz, csak én vagyok túl hülye az ilyen dolgokhoz... :-]