Maya
-
Húúúúúúúúúúúú !!!!
Kipróbáltam a Shave and Haircut for Maya-t, és leesett az állam. Még most is keresem... :) Szóval az a helyzet, hogy nagyon kevésnek ígérkezik ez a 15 nap próbaidő, kiváncsi vagyok, hogy a jó öreg "system time" visszaállítós trükk itt fog-e működni. Na mind1, még van 14 & 1/2 napom... Egyébként ez még csak egy beta-test verzió, de mint olyan, full, tehát mindent lehet benne használni. Még régebben csináltam egy poly. fejet Maya-val. Gondoltam, milyen jó lenne egy kis haj rá. Azt hittem, hogy nem fog sikerülni, mert elég béna vagyok, de az eredmény több mint lenyűgöző lett szerintem. Most nincsen itt a kép, nem tudom belinkelni, de higgyétek csak el... :) Hogy mennyiből áll pl. egy hajszerűség létrehozása ? Hát pofátlanul 1szerű: Meg kell adni, hogy hol legyen a haj, CLICK, hogy nézzen ki, CLICK, CLICK, CLICK, :), és renderelni. Ennyi. Na OK, persze lehet vele, sőt kell is kicsit babrálgatni, hogy minnél jobban nézzen ki, de tényleg élvezet vele dolgozni. Mit is dolgozni, inkább játszani ! A hajat szó szerint fésülni kell. Akár egyenként is lehet mozgatni őket, de együtt is. Állítólag elég gyors is, bár én ezt nem igazán vettem eddig észre, de ez biztosan a High End-nek nem igazán nevezhető gépem miatt van. A renderelés lassúsága megérthető, ha arra gondolok, hogy több ezer, százezer, sőt akár millió hajszálat kell kiszámolni. És az egész elég jól bele van integrálva a Maya-ba, a Lightwave-snél sokkal jobban szerintem. Ja tényleg a Lightwave-es Shave and Haircut FULL megvan nékem, ha kell valakinek, megpróbálom feltölteni valahova. Persze ígérgetek itt össze-vissza, mert most lett ADSL-em :) de fingom sincs mennyi idő lehet feltölteni azt a 2 megát. Nekem a Maya-s kellene, de nagyon... Na megyek vissza hajakat, meg mindenféle szőrzeteket gyártani.. A végén még fodrász lesz belőlem... ki tudja...